Στην εκπομπή «One Report» μίλησε ο αντιπρόεδρος Κογκρέσου τοπικών και περιφερειακών αρχών του συμβουλίου της Ευρώπης, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ενώ μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης μίλησε και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος για το προσφυγικό και τις απειλές του Ερνοτγάν.

«Η σύνδεση του προσφυγικού και του αριθμού των προσφύγων μεταναστών στα νησιά με το μειωμένο ΦΠΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη παραβίασης του βασικού κανόνα ανθρωπιστικού δικαίου», υποστήριξε ο κ. Αγγελόπουλος.

«Η Τούρκοι έχουν αναπτύξει μια ρητορική που είναι άκρως επικίνδυνη και προκλητική», σημείωσε ο κ. Χατζημάρκος, ενώ για τη μεταφορά μεγάλου αριθμού προσφύγων σε περιοχές της Ελλάδας με λίγους κατοίκους, υποστήριξε πως πρέπει να ενθαρρύνουμε τους κατοίκους αυτούς να αντέξουν τις δυσκολίες και να θυμούνται πως είμαστε η χώρα που δίδαξε τον πολιτισμό». Μίλησαν ακόμα για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, οι οποίες έχουν δημιουργήσει έναν οδικό χάρτη, ενώ για τη θαλάσσια επιτήρηση ο κ. Αγγελόπουλος υποστήριξε πως απαιτείται η συνεργασία του λιμενικού με την αστυνομία.

Για το άσυλο, υπογράμμισε την έλλειψη συντονισμού στις διαδικασίες χορήγησης ασύλου. Για την απειλητική στάση της Τουρκίας, ο κ. Χατζημάρκος υπογράμμισε πως πρέπει να κινηθούμε στο επίπεδο εξωτερικής πολιτικής με τις κατάλληλες συμμαχίες και να λειτουργήσουμε αποτρεπτικά και αποτελεσματικά στις αυξανόμενες ροές».

Πηγή: onetv.gr