Αναπάντητα ερωτήματα συνεχίζουν μα κυριαρχούν για τις συνθήκες της τραγωδίας στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλο, όπου μια 13χρονη εκτοξεύτηκε από παιχνίδι και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Οι αρχές αναζητούν τις αιτίες αλλά και τους υπαίτιους της τραγωδίας μέσα από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων αλλά και τις δηλώσεις των ειδικών σε σχέση με το πλαίσιο λειτουργίας και τους κανόνες ασφάλειας στους υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης για παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, οι εμπειρογνώμονες μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ολοκληρώσουν το πόρισμά τους και ίσως ρίξουν φως στην υπόθεση.

Κατάθεση έξι μέρες μετά

Εν τω μεταξύ πάντως, κατάθεση στους αστυνομικούς -μια εβδομάδα μετά την τραγωδία και αφότου είχε εξαφανιστεί από το σημείο- έδωσε ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού στο λούνα παρκ.

Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα του Αλμυρού λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης και έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για το τι συνέβη στο «χαλί» και είχε σαν αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί το κορίτσι.

«Είχε την εμπειρία καθώς είχε χειριστεί το συγκεκριμένο μηχάνημα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, έχοντας παρελάσει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Επρόκειτο για μια κακή στιγμή και τίποτα άλλο από μια άτυχη στιγμή. Εξ’ όσων μου ανέφερε υπάρχουν δύο κουμπιά που στρέφουν το μηχάνημα δεξιά και αριστερά. Δεν έχει τη δυνατότητα να αυξομειώσει την ταχύτητα. Λέγεται ότι η ταχύτητα αυξήθηκε αυτόματα, αυτό είναι ανακριβές» φέρεται να είπε ο ίδιος, όπως επισημαίνει ο δικηγόρος του, Χρήστος Νάστος, μιλώντας στο Star.

Τι λέει η κολλητή φίλη της 13χρονης

Από την πλευρά της, η καλύτερη φίλη της 13χρονης που καθόταν ακριβώς δίπλα της στο μοιραίο παιχνίδι αναφέρει:

«Μπήκαμε στο παιχνίδι και οι πρώτες περιστροφές ήταν κανονικές. Ξαφνικά άρχισε να αυξάνει ταχύτητα και επειδή φοβήθηκα, κρατήθηκα. Τότε είδα τη φίλη μου να πετάγεται από τη θέση της. Το μηχάνημα σταμάτησε, κατεβήκαμε και επικρατούσε πανικός».

Εξιτήριο πήρε ο πατέρας της 13χρονης

Ο πατέρας της 13χρονης πήρε την Τετάρτη εξιτήριο από το νοσοκομείο οπού νοσηλευόταν μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Η οικογένεια θα κινηθεί δικαστικά για την τραγωδία.