Είναι επίσημο… Οι διοργανωτές Κινέζοι μένουν εκτός συνέχειας έπειτα από την ήττα από την Βενεζουέλα με 72-59. Μπορεί η τύχη να τους χαμογέλασε με την κλήρωση και ο όμιλος με Πολωνία, Ακτή Ελεφαντοστού και Βενεζουέλα να έμοιαζε εύκολος, όμως η Κίνα κατάφερε να αποκλειστεί με δύο ήττες από τους σκληροτράχηλους Πολωνούς και τους μαχητικούς Λατινοαμερικάνους.

Ούτε η ευνοϊκή διαιτησία στο πρώτο παιχνίδι τους βοήθησε να κερδίσουν και οι Κινέζοι αποχαιρετούν την διοργάνωση. Σαφώς η ποιοτικότερη ομάδα στον όμιλο, όμως κατάφεραν να κερδίσουν μόνο τους Αφρικανούς.

Η Βενεζουέλα έκανε μία εκπληκτική εμφάνιση, «έτρεξε» στο γήπεδο και … «έκλεισε» το σπίτι των διοργανωτών.

Ο Χάισλερ Γκιγιέντ ήταν ο πρωταγωνιστής για τους νικητές, καθώς πέτυχε 15 πόντους, μοίρασε οκτώ ασίστ και «έκλεψε» μία φορά το πορτοφόλι των Κινέζων.

Ο Ντουέιτ Λιουις ήταν επίσης καθοριστικός, καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν αυτός βοήθησε την Βενεζουέλα να «χτίσει» μια διαφορά… ασφαλείας την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος. Από τους ηττημένους ο Σούο Φανγκ με 13 πόντους και ο Γιανλιαν Γι με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Η αστοχία και τα ριμπάουντ στοίχησαν στου Κινέζους στο πιο καθοριστικό παιχνίδι τους στην διοργάνωση. «Do or Die» ο αγώνας και οι διοργανωτές δεν πλησίασαν στην νίκη, έχοντας 26% ευστοχία στο πρώτο ημίχρονο έναντι 42% των Βενεζουελάνων και 14 ριμπάουντ έναντι 25 των Λατινοαμερικάνων.

Οι οικοδεσπότες ανέβασαν το ποσοστό ευστοχίας τους στο 33% στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η Βενεζουέλα έδειξε επαγγελματισμό και κράτησε σταθερά την διαφορά ασφαλείας, χωρίς να κινδυνέψει να χάσει την υπόθεση νίκη-πρόκριση.

Στο πρώτο δεκάλεπτο  ο Λούις ήταν πρωταγωνιστής όταν η Βενεζουέλα έφτασε στο 9-3 και έπειτα στο 12-5 4:10 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Οι Ζου και Γιαν κατέβασαν την διαφορά στους δύο, όμως οι Γκιγιέντ με τέσσερις πόντους και Καρέρα με δύο αντίστοιχα «έγραψαν» το 18-10 για το τέλος των πρώτων δέκα λεπτών.

Οι Βενεζουελάνοι αύξησαν την διαφορά το 23-10 στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως οι Γι (τρίποντο) και Σαν (καλάθι στον αιφνιδιασμό) την έριξαν στους εννέα (25-16). Τα δύο τρίποντα του Ζάο μείωσαν κι άλλο την απόσταση, όμως ο Χοσέ Βάργκας έδωσε ανάσα στην ομάδα του με σουτ από τα 6.75 και έκανε το 33-23 για να κλείσει έτσι το ημίχρονο.