Για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η ΔΕΗ και το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησής της μίλησε στην εκπομπή «One Line» ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.

«Αν είναι να κερδίσουν οι καταναλωτές, ας ιδιωτικοποιηθεί αύριο το πρωί η ΔΕΗ. Αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα ωφεληθούν οι καταναλωτές. Θα χάσουν. Σε όποια χώρα ιδιωτικοποιήθηκαν οι εταιρείες ηλεκτρισμού, τα τιμολόγια αυξήθηκαν δύο ή τρεις φορές περισσότερο» σχολίασε ο κ. Αδαμίδης.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε εάν η κυβέρνηση προβεί στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Πρόκειται για μια εταιρεία που έχει καθημερινά έσοδα 22 εκατομμύρια ευρώ. Γίνεται εδώ και καιρό μια στημένη διαδικασία προκειμένου να ‘’μειωθεί’’ το όνομα της και να ιδιωτικοποιηθεί. Η ΔΕΗ δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Συνεπώς δεν επιβαρύνει τον πολίτη, όπως τόσο καιρό ακούμε. Το δίκτυο διανομής ρεύματος, ο ΔΕΔΗΕ, είναι μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση. Και μονοπωλιακή στο είδος της στην Ελλάδα. Θα είναι καραμπινάτο σκάνδαλο εάν ιδιωτικοποιηθεί» κατέληξε.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΔΕΗ εξαπολύει κυνήγι κακοπληρωτών. Υπάρχουν 2,7 δις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Δεν είναι υπόθεση των τελευταίων χρόνων, μόνο» σχολίασε σχετικά με το «κυνήγι» των στρατηγικών κακοπληρωτών και πρόσθεσε πως «εμείς είχαμε προτείνει να κόβεται το ρεύμα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Αλλά να μην κοπεί σε αυτούς που πραγματικά δεν μπορούσαν να πληρώσουν. Πολύ καιρό έχουμε εντοπίσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Αλλά πάντοτε η ΔΕΗ ήταν η εταιρεία , που η πολιτική ηγεσία με κάποιο τρόπο καπέλωνε τη διοίκηση και έλεγε μη κόβεται το ρεύμα εκεί ή εκεί».

Επιπλέον ανέφερε ότι «η ΔΕΗ είναι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός του κράτους. Το ρεύμα είναι το λιγότερο που πληρώνουν οι καταναλωτές στο τιμολόγιό της». Ακόμα, χαρακτήρισε ως «έγκλημα την κατάργηση συνέπειας που ακούστηκε πρόσφατα. Η ΔΕΗ πρέπει να επιβραβεύει τους συνεπείς καταναλωτές της».

Πηγή: onetv.gr