Απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον Πόρο μετά από συντριβή ελικοπτέρου με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο και οι τρεις επιβαίνοντές του.

Μετά από εντατικές έρευνες, οι δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών εντόπισαν και ανέσυραν τις σορούς τριών ανδρών, επιβαινόντων του ελικοπτέρου, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Πόρου-Γαλατά.

Ανδρες του Λιμενικού Σώματος μετέφεραν στη στεριά τις σορούς των δύο επιβατών και του νεκρού πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου. Πρόκειται για τους δύο ρώσους υπηκόους και τον έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου, οι οποίοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην καμπίνα του ελικοπτέρου.

Λίγες ώρες αργότερα, ανασύρθηκε και το ελικόπτερο, με το One Channel να φέρνει στη δημοσιότητα συγκλονιστικές φωτογραφίες, στις οποίες διακρίνεται πως έχει διαλυθεί πλήρως.

Νωρίτερα, όπως επιβεβαίωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο One Channel, το ελικόπτερο κόπηκε στα δύο, ενώ τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν πολύ κοντά στη στεριά, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων.

Μπλακ άουτ

Υπενθυμίζεται ότι από τη σύγκρουση του ελικοπτέρου με τα καλώδια προκλήθηκε μπλακ άουτ και το νησί έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Από την πρώτη στιγμή και κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποιήθηκε το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στην περιοχή το ταχύτερο δυνατό.

Ο Γενικός Γραμματέας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πόρου, κ. Ιωάννη Δημητριάδη, ενώ έχει συσταθεί Συντονιστικό Κέντρο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό όλη την νύχτα για τους πολίτες για οποιαδήποτε ανάγκη χρειαστεί.

Επίσης, έχει υπάρξει μέριμνα ώστε η ζεύξη μεταξύ Γαλατά και Πόρου να παραμείνει ανοικτή όλο το βράδυ, ενώ το νησί θα ενισχυθεί με επιπλέον δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού, καθώς και με γιατρούς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Τέλος, με αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εκτός από τα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη της ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των αυξημένων αναγκών στο νησί τις επόμενες ώρες, μεταφέρονται Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη από το Στρατό, την ΕΥΔΑΠ, καθώς και από ιδιώτη.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σημαντικές ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα, ενώ αναμένεται σύμφωνα με την ΔΕΔΔΗΕ, η βλάβη να έχει επιδιορθωθεί αύριο τις πρωινές ώρες.