Στο πρώτο δυνατό τεστ εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του έδωσαν εξαιρετικά δείγματα γραφής μπροστά στους 12.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 83-63 της Ιταλίας.

Πρόκειται για μία πληρέστατη Εθνική και αποδεικνύεται πως το γεγονός ότι η FIBA την έχει φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Εθνική μας ήταν βγαλμένη από τα πιο τρελά… όνειρα. Το ματς ξεκίνησε με τον Καλάθη… σεληνιασμένο να δίνει τη μία ασίστ μετά την άλλη, με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού να συνεργάζεται άψογα με τον συμπαίκτη του στο «τριφύλλι», Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Greek Freak.

Οι Ιταλοί δεν μπορούσαν να κόψουν τον σταρ των Μιλγουόκι Μπακς παρά μόνο με φάουλ, καθώς στο ένας με έναν είναι ανίκητος.

Η Εθνική μετά το αρχικό 3-2 αύξησε τη διαφορά της και έφτασε γρήγορα στο 14-4 και στο 22-11, κρατώντας συνέχεια σταθερό προβάδισμα κυρίως με πόντους των Καλάθη, Παπαπέτρου και Αντετοκούνμπο και τον πρώτο φυσικά να δημιουργεί. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με σκορ 27-13 υπέρ της Εθνικής μας, που έβγαλε εξαιρετικό πάθος και ενέργεια.