Για την συντονισμένη δράση του κρατικού μηχανισμού και συγκεκριμένα για την πυροσβεστική, τις υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας μίλησε στο One Channel ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αναφέροντας πως έγινε λεπτομερής ενημέρωση στον πρωθυπουργό την Τετάρτης, προτού δηλαδή αποχωρήσει για την Εύβοια, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε πως δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές και σπίτια χάρης στον πολύ καλό συντονισμό της πυροσβεστικής, του δήμου της περιφέρειας καθώς και εξαιτίας της αποφασιστικής στάσης των κατοίκων.

«Από χτες υπάρχει ένας πολύ καλός συντονισμός του δήμου και της περιφέρειας Με την βοήθεία τους άνοιξαν αντιπυρικές ζώνες, ενώ  ψύχραιμη και αποφασιστική ήταν η στάση των κατοίκων ειδικά στα 4 χωριά που εκκενώθηκαν», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος προσθέτοντας πως η φωτιά στην Εύβοια είναι μία δυσάρεστη εμπειρία.

«Εχουν καεί πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους. Δεν υπάρχει καμία ανθρώπινη απώλεια, ούτε απώλειες σε σπίτια. Βέβαια υπάρχει μία πολύ σοβαρή καταστροφή οικολογικού χαρακτήρα» τόνισε ο υπουργός εσωτερικών, επισημαίνοντας πως υπάρχει βούληση να υπάρξουν και πιο συγκεκριμένα μέτρα για τις πυρκαγιές.

«Έχουν απομείνει 2 μέτωπα εκεί. Ελπίζω να πάνε όλα καλά σήμερα, ανέφερε  ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαιώνοντας ότι θα δοθούν αποζημιώσεις, ενώ επεσήμανε με νόημα ότι «είμαστε 35 ημέρες κυβέρνηση.

«Μετά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και κυρίως μετά το πέρας της θερινής περιόδου θα βγουν ολοκληρωμένα συμπεράσματα για τον μηχανισμό αντιμετώπισης πυρκαγιών. Και τα συμπεράσματα θα μας οδηγήσουν σε αποφάσεις για σημαντικές αλλαγές, προκειμένου να βελτιωθεί ολόκληρος ο μηχανισμός», κατέληξε.