Καλύτερη είναι η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε κατοικημένη περιοχή στην Παιανία, στον Υμηττό, ενώ ήδη εγείρονται τα πρώτα ερωτήματα για την αιτία της φωτιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στις 3.18 τα ξημερώματα, με την Πυροσβεστική να δίνει το «παρών» από τα πρώτα λεπτά δίνοντας εντολή εκκένωσης της περιοχής. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

Τanea.gr βρέθηκαν στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά. Όπως φαίνεται και από τα πλάνα, το σημείο αυτό βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα σε οικίες, οι οποίες ως θαύμα γλίτωσαν από τις φλόγες.

Από την πυρκαγιά κάηκαν δύο άλλα σπίτια. Όπως ανέφερε ο αντιπεριφεριάρχης Αττικής, Πέτρος Φιλίππου «κάηκαν και δυο σπίτια, αλλά δεν κινδύνεψε κανείς. Το ένα έχει καεί ολοσχερώς, αλλά δεν ήταν κάποιος μέσα.

«Αυτή την ώρα δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Απευθύνουμε έκκληση στον κόσμο μην ανέβει ακόμα για λόγους ασφαλείας», είπε ο αντιπεριφεριάρχης μιλώντας με δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πυρκαγιά αυτή την ώρα βρίσκεται στην κορυφογραμμή του Υμηττού κοντά στις κεραίες, ενώ το μεγάλο στοίχημα της Πυροσβεστικής είναι να περιοριστεί η πυρκαγιά και να μην επεκταθεί προς την πλευρά της Καισαριανής όπου υπάρχει πυκνό δάσος.

Η εικόνα μετά τις 8 το πρωί ήταν καλύτερη με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη προκειμένου να θέσουν αρχικά υπό μερικό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά και με απώτερο στόχο να την οριοθετήσουν ώστε να μην επεκταθεί προς την πλευρά της Καισαριανής.