Ο Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου, που την Παρασκευή συγκρούστηκε με ξύλινη βάρκα στο Θυνί Αργολίδας με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά η 60χρονη αδερφή τους, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Ναυπλίου.

O 44χρονος χειριστής κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας, πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών.

Ο άνδρας κρατείται στο λιμεναρχείου Ναυπλίου ενώ σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή, μετά από την προθεσμία 24 ωρών που ζήτησε και έλαβε την Κυριακή.

Νέα στοιχεία για την ναυτική τραγωδία

Το «φως» της δημοσιότητας είδαν νέα στοιχεία αναφορικά με τις κινήσεις του 44χρονου χειριστή του ταχύπλοου σκάφους, που ανατρέπουν τους αρχικούς του ισχυρισμούς.

Ο χειριστής του ταχύπλοου, σύμφωνα με αποκαλύψεις του ΣΚΑΪ, επιτάχυνε ελαφρώς λίγη ώρα πριν την σύγκρουση, αντί να επιβραδύνει, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων.

Επιπλέον σύμφωνα με νέα στοιχεία, φαίνεται πως το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό, που ήταν επαρκής ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο χειριστής υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Σήμερα, Δευτέρα θα γίνουν επίσης γνωστά τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων, που έγιναν στο 44χρονο Γάλλο για τυχόν κατανάλωση αλκοόλ πριν το δυστύχημα.