Ο Παναθηναϊκός απέδειξε και στο φιλικό παιχνίδι με την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο σε ότι έχει να κάνει με την δημιουργία μιας ομάδας που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Οι πράσινοι πήραν την ισοπαλία κόντρα στην Μπεσίκτας (2-2) αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος με 2-0, έχοντας για σκόρερ τον Χρήστο Δώνη και πρωταγωνιστές της ανατροπής τους Ζαχίντ και Μολό.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε δύσκολο πρώτο ημίχρονο καθώς είχε πολλά κενά αλλά βρήκε τον τρόπο ν’ αντιδράσει στο δεύτερο μέρος, πετυχαίνοντας δύο γκολ ενώ είχε κι άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως το τριφύλλι είχε και δοκάρι στο πρώτο 45λεπτο, με τον Χατζηγιοβάννη ενώ στο δεύτερο μέρος δεν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Μολό.

Τα μηνύματα από την εμφάνιση των πράσινων στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά για τον Παναθηναϊκό, αν και θα πρέπει να επισημανθούν και τα προβλήματα στα μετόπισθεν στο πρώτο μέρος.

Η Μπεσίκτας πίεσε τους πράσινους από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, επιλέγοντας να «χτυπήσει» το δεξί άκρο άμυνας του Παναθηναϊκού.

Ο Γιόχανσον αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και η ομάδα της Κωνσταντινούπολης βρήκε χώρους για να επιτεθεί από την πλευρά του Σουηδού αμυντικού, κυρίως με ενέργειες του Λενς.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ματς έχοντας δοκάρι στο πέμπτο λεπτό με σουτ του Ουμούτ, ενώ στο 12’ οι Τούρκοι άνοιξαν το σκορ.

Ο Λενς βρήκε χώρο από αριστερά, έκανε καλή πάσα στον Ερντέμ και ο τελευταίος έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη κάνοντας το 1-0.

Ο Λενς ήταν ο κινητήριος μοχλός στο παιχνίδι της Μπεσίκτας και οι πράσινοι δεν έβρισκαν τρόπο να περιορίσουν την δράση του.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει μετά το 15’ και στάθηκε άτυχος στο ωραίο σουτ του Χατζηγιοβάννη στο 19’ καθώς η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Οι πράσινοι είχαν καλύτερη εικόνα μετά το πρώτο τέταρτο αλλά μια ακόμα στιγμή αδράνειας, αυτή την φορά στο κέντρο άμυνας του τριφυλλιού, επέτρεψε στην Μπεσίκτας να κάνει το 2-0 με σουτ του Οκτάι.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός πέτυχε γκολ στο 43’ με τον Μακέντα, το οποίο όμως ακυρώθηκε λανθασμένα καθώς ο Ιταλός δεν ήταν σε θέση οφσάιντ όπως υπέδειξε ο βοηθός.

Οι μεγάλες ευκαιρίες του Μακέντα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με μεγάλη ευκαιρία καθώς οι πράσινοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την τουρκική ομάδα. Ο Μακέντα βρέθηκε τετ α τετ με τον Ερσίν αλλά ο πορτιέρε της Μπεσίκτας απέκρουσε το πλασέ του Ιταλού στράικερ.

Αυτή η φάση στο 48’ ενώ και στο 55’ ο Μακέντα βρέθηκε ξανά σε θέση βολής αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Εντυπωσιακός στο δεύτερο και δύο γκολ από τον Δώνη

Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος στο δεύτερο μέρος, καθώς βελτίωσε την αμυντική του λειτουργία και παράλληλα κατάφερε να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα της Μπεσίκτας.

Οι πράσινοι δημιούργησαν ευκαιρίες όπως προαναφέραμε με τον Ιταλό και τελικά μείωσαν στο σκορ με γκολ του Δώνη στο 62’, ενώ ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι στον Παναθηναϊκό σε ανατροπή του Μολό στο 70΄.

Η εικόνα του τριφυλλιού στο δεύτερο 45λεπτο ήταν καλή και σίγουρα δεν είχε καμιά σχέση με την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός του δεύτερου μέρους έβγαλε καλά στοιχεία στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού και παράλληλα έκλεισε τις «τρύπες» στα μετόπισθεν.

Αυτό έδωσε την δυνατότητα στους πράσινους να κυκλοφορήσουν καλά την μπάλα, να βρουν συνεργασίες και να πιέσουν την αμυντική γραμμή της Μπεσίκτας δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες. Σε μια από αυτές ο Δώνης πέτυχε και δεύτερο γκολ ισοφαρίζοντας για την ομάδα του.

Μεγάλη μπάλα από Ζαχίντ και Μολό

Ο Δώνης είδε τον Ζαχίντ και τον Μολό να δημιουργούν παιχνίδι για την ομάδα τους και αυτό ήταν ένα πολύ θετικό στοιχείο για τον προπονητή του Παναθηναϊκού. Οι δύο παίκτες που προαναφέραμε έκαναν την διαφορά για το τριφύλλι καθώς έβγαλαν καλές συνεργασίες και είχαν εξαιρετικές τελικές πάσες, κυρίως με αποδέκτη τον Μακέντα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είναι σίγουρο πως έχει να κρατήσει πολλά από το φιλικό της Πόλης απέναντι στην Μπεσίκτας, τόσο σε ότι αφορά τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου όσο και στην θεαματική βελτίωση των πράσινων στο δεύτερο ημίχρονο.