Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται σε πολλά αεροδρόμια της χώρας, οι οποίες μάλιστα με την κορύφωση της κίνησης, αναμένεται να ενταθούν περαιτέρω.

Οι ευθύνες έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, με τις περισσότερες πλευρές να επιρρίπτουν τις ευθύνες στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διαχείριση και την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας στην Ευρώπη (Eurocontrol), η Ελλάδα σημειώνει μεγάλες καθυστερήσεις, τόσο στην Αθήνα, όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Σε σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών, υπό τον υφυπουργό κ. Κεφαλογιάννη, με αντιπροσωπεία ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, αποφασίστηκε η μεταφορά τεσσάρων ελεγκτών από το ΚΕΠΑΘ (Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών-Θεσσαλονίκης), που διατηρεί κυρίως διοικητικό χαρακτήρα, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Επιπροσθέτως, από πλευράς υπουργείου Μεταφορών προωθήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες για τη μετάταξη 13 υπαλλήλων στο σώμα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και ζητήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η έγκριση πίστωσης 962.000 ευρώ για την πρόσληψη 47 ελεγκτών.

Μιλώντας στην εκπομπή One Direct ο αντιπρόεδρος των εν Ελλάδι Τουριστικών Γραφείων και Πρακτορείων, Νίκος Κελαϊδίτης, εστίασε στην «πληγή» που δημιουργείται στον κλάδο του τουρισμού από τις μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ αναφέρθηκε στην κίνηση που παρατηρείται την καλοκαιρινή περίοδο.

Πηγή: onetv.gr