Συγκλονίζουν οι ιστορίες που έρχονται στο φως μετά το μακελειό πυο σημειώθηκε στο Ελ Πάσο του Τέξας το πρωί του Σαββάτου, όταν νεαρός οπλισμένος με τυφέκιο εφόδου άνοιξε πυρ στο πάρκινγκ και στο εσωτερικό πολυκαταστήματος Walmart, σκοτώνοντας 20 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 26.

Όπως έγινε γνωστό, ανάμεσα στα θύματα ήταν μία νεαρή γυναίκα 25 ετών. Η Τζόρνταν Ανκόρντο είχε πάει στο πολυκατάστημα μαζί με το δύο μηνών μωρό της. Μόλις ο μακελάρης άνοιξε πυρ εναντίον των ανθρώπων που βρισκόντουσαν μέσα στο πολυκατάστημα Walmart, η 25χρονη έβαλε ως ασπίδα το σώμα της προκειμένου να προστατεύσει το μωρό της.

Τη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη έκανε η αδελφή του θύματος. Ευτυχώς το βρέφος νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα σε νοσοκομείο της περιοχής ενώ οι γιατροί εκτίμησαν πως τα τραύματα προήλθαν από την πτώση του στο έδαφος, τη στιγμή που δηλαδή που το κρατούσε η μητέρα του για να γλιτώσει από τις σφαίρες του παρανοϊκού δολοφόνου.

Ρατσιστικό μίσος

Στο Ελ Πάσο η αστυνομία υποψιάζεται πως το κίνητρο ήταν το ρατσιστικό μίσος και χειρίζεται την υπόθεση ως μια ενέργεια «εγχώριας τρομοκρατίας». Διενεργεί έρευνα για το «μανιφέστο» που αποδίδεται στον δράστη και καταγγέλλει την «εισβολή των ισπανόφωνων στο Τέξας».