Ενδείξεις για έναν νέο καύσωνα από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας έχουν στα χέρια τους οι μετεωρολόγοι. Στη χώρα ήδη τα τελευταία 24ωρα επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, κυρίως στις κεντρικές ηπειρωτικές περιοχές και το Σάββατο θα αποτελέσει την θερμότερη έως τώρα μέρα του καλοκαιριού. Το θερμόμετρο θα δείξει 42 βαθμούς και στη συνέχεια από την Κυριακή η επικράτηση βορείων ανέμων θα ρίξει τις θερμοκρασιακές τιμές και θα ελαφρύνει το αίσθημα δυσφορίας από την υγρασία που μεταφέρουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι μετεωρολόγοι από τα προγνωστικά μοντέλα, από τα μέσα και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, πολύ θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από την Αφρική θα κινηθούν προς την ανατολική μεσόγειο και θα διαμορφώσουν τον καιρό στην Ελλάδα. Εκτιμούν δε οι ειδικοί ότι ότι ακόμη και τον δεκαπενταύγουστο, με οριοσμένα διαλείμματα δροσιάς, θα υπάρχουν μέρες με αφόρητη ζέστη.

Το Σάββατο η θερμότερη μέρα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Αστεροσκοπείο Αθηνών, η θερμότερη ημέρα του κύματος ζέστης , θα είναι το Σάββατο 03/08, όπου η μέγιστη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα ξεπεράσει τους 36 ⁰C (Χάρτης 3), με τις υψηλότερες τιμές να φτάνουν στη Θεσσαλία τους 41 – 42 ⁰C και στην Ανατολική Στερεά (Βοιωτία) τους 39 – 40 ⁰C.    Τις θερμές ώρες του Σαββάτου, κυρίως στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 04/08 και από τα βόρεια, αναμένεται σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στα ανατολικά.