Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να σαρώσει τη χώρα τις επόμενες χώρες  ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε ορισμένες περιοχές  ακόμη και στους 42 βαθμούς Κελσίου.

Η μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αφρική στην περιοχή της Ελλάδας θα  έχει ως αποτέλεσμα να επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα  πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το νέο κύμα καύσωνα θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι θερμότερες ημέρες αναμένεται να είναι η Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο, 2 και 3 Αυγούστου, όταν οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 41 έως 42 βαθμούς Κελσίου.

Οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής θα φτάσουν τους 39 έως 40 βαθμούς στη Θεσσαλία και στη Νότια Κρήτη, ενώ το Σάββατο στην Κεντρική Ελλάδα το θερμόμετρο θα ανέβει στους 41-42 βαθμούς.

Όμως, σύμφωνα με την πρόγνωση του ΕΑΑ-meteo, το κύμα ζέστης φαίνεται να είναι σύντομο, αφού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται η ενίσχυση των βορείων ανέμων, που θα ενταθούν την Κυριακή, με συνέπεια την υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ στα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως τις θερμές ώρες του Σαββάτου.

Ακολουθούν οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 02/08 θα φτάσουν τους 39 – 40 ⁰C

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το επόμενο τριήμερο

Παρασκευή 

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα δυτικά θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σάββατο 

Στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και το βράδυ κυρίως στα βορειοανατολικά πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι στα νότια θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, θα φτάσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου και σε κάποιες περιοχές τους 41 με 42.

Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.