Στην εκπομπή One Direct μίλησαν ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας.

Σχετικά με το κόμμα του, ο γαλάζιος βουλευτής ανέφερε πως «επιβραβεύτηκε ένα μοντέλο σοβαρότητας που είχε» κι αυτό «πρέπει να προβληματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ», ο οποίος ωστόσο «όσο και αν διαφωνώ, εξέφρασε κάτι συγκεκριμένο, εξέφρασε κάποια χαρακτηριστικά».

Επιπλέον, τόνισε ότι «έχει σημασία το ποσοστό της ΝΔ στις εκλογές, μια και βρίσκεται στο προσκήνιο του τόπου περίπου πέντε δεκαετίες» και «αυτό λέει πολλά». «Στα δύσκολα σταθήκαμε με σοβαρότητα, δεν κερδίζει κανείς με στείρα αντιπολίτευση και με το να κατεβαίνει στους δρόμους ανώφελα» κατέληξε.

Ο κ. Μπαλάφας από την πλευρά του αναφέρθηκε στην ιστορική επέτειο. «Σήμερα είναι η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και της πτώσης της δικτατορίας» είπε, «δεν πρέπει να ξεχνάμε». Για το αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι θα κυμανθεί σε «μία προγραμματική, υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση» ωστόσο «αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαριστούμε», είπε και πρόσθεσε «όπως για το φιάσκο περί ενοποίησης Αρχαιολογικής Σχολής και Μετσόβειου Πολυτεχνείου».

Για την υπόθεση περί της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη ανέφερε πως «με το λεβεντοκρητικό στυλ ζήτησε να δικαστεί» και πως «ούτε έκλεψε, ούτε πήρε μίζες, ούτε είπε ψέματα».

Ακόμα μίλησαν για την υπόθεση Novartis, στην οποία είχε αναφερθεί και το όνομα του κ. Σαλμά, ο οποίος όμως δικαιώθηκε και η υπόθεση πήγε στο αρχείο. Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε ως μια «υπόθεση αθέμιτων πρακτικών την υπόθεση της Novartis» ενώ ο κ. Μπαλάφας από την πλευρά του είπε «δε χαίρομαι ούτε όταν κατηγορείται ένας πολιτικός ούτε όταν προκύπτει κάτι». Μια επίκαιρη συζήτηση με εμφανή πολιτικό πολιτισμό.

Πηγή: onetv.gr