Στην εκπομπή One Line μίλησε ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και γνωστός δικηγόρος, Δημήτρης Τσοβόλας.

Σχολιάζοντας τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είπε πως είναι «θετικά τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε» ωστόσο «πρέπει να δούμε τα νομοσχέδια, γιατί η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά».

Ωστόσο, διαφωνία εξέφρασε σχετικά με το γεγονός ότι «ξεκινά με διαδικασίες κατεπείγοντος η κυβέρνηση, ενώ προεκλογικά έκανε λόγο για διάλογο και συναινέσεις». Επίσης, άσκησε κριτική για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της ΕΡΤ και της ΕΥΠ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μου άρεσε που ΕΡΤ και ΕΥΠ υπάγονται απευθείας στον πρωθυπουργό, είναι λάθος».

Αναφερόμενος στις εποχές διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε κρατικοποιήσεις τη δεκαετία του ’80 καθώς «οι κρατικοποιήσεις έγιναν επί Κ. Καραμανλή». Σχετικά με την επιλογή τεχνοκρατών ανέφερε ότι «ο αείμνηστος Κ. Καραμανλής μας είχε πει το 1982 ότι τους τεχνοκράτες τους χρειαζόμαστε για συμβούλους, τις αποφάσεις τις παίρνουνε οι πολιτικοί» και πρόσθεσε πως «συμφωνώ με αυτή την αντίληψη».

Σχολιάζοντας, τέλος, τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, τόνισε πως «αποδυναμώθηκε επειδή έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ» ενώ συμφώνησε με την αλλαγή του «απαράδεκτου νόμου περί ευθύνης των υπουργών».

Πηγή: onetv.gr