Θυελλώδεις άνεμοι και σφοδρές βροχοπτώσεις σαρώνουν τις βορειοανατολικές ΗΠΑ με αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά να βυθιστούν στο σκοτάδι ενώ το κύμα καύσωνα που έπληξε τη χώρα υποχώρησε.

Στο Λονγκ Άιλαντ, στα ανατολικά προάστια της Νέας Υόρκης, το ύψος της βροχής έφθασε τα 10 εκατοστά, την ώρα που το Πορτ Άρθουρ στο Τέξας το ύψος του νερού έφθασε τα 20 εκατοστά, είπε ο μετεωρολόγος Ντέιβιντ Ροθ της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Οι αεροπορικές εταιρείες προχώρησαν στην ακύρωση περισσότερων από 300 πτήσεων στις ΗΠΑ, με τα περισσότερα προβλήματα να καταγράφονται σε αεροδρόμια στην περιοχή της Νέας Υόρκης όπως και στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.com.

Αργά χθες και σήμερα το πρωί τοπική ώρα, σαρωτικές πλημμύρες έπληξαν το Λονγκ Άιλαντ και άλλες συνοικίες της Νέας Υόρκης, ενώ βορειότερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι ένας σπάνιος ανεμοστρόβιλος έπληξε το Σάουθ Γιάρμουθ, στη Μασαχουσέτη.

Οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος σε εκατοντάδες κοινότητες, όπου οι καταρρακτώδεις βροχές ξερίζωσαν δέντρα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, περισσότεροι από 600.000 καταναλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σκοτάδι στο Μίσιγκαν, ενώ στο Νιου Τζέρσεϊ 200.000 και πλέον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ