23 Ιουλίου 2018… Μια μέρα που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στις ζωές, αλλά και στη μνήμη πολλών ανθρώπων στο Μάτι, τον Νέο Βουτζά και τη Ραφήνα. Η πύρινη λαίλαπα, μέσα σε λίγες ώρες, είχε μετατρέψει τα όνειρα και τους κόπους μιας ζωής σε στάχτες και αποκαΐδια.

Οι εικόνες με τα καμένα σπίτια, τις άμορφες μάζες αυτοκινήτων, την οδύνη στο βλέμμα των κατοίκων, οι οποίοι είδαν μέσα σε λίγα λεπτά τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και τους δικούς τους να χάνονται, φάνταζαν σαν να προηγήθηκε βομβαρδισμός…

Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τους συνανθρώπους μας που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της «μαύρης Δευτέρας» 23 Ιουλίου 2018, μια νύχτα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες μας.

Κορυφώνοντας τις εκδηλώσεις περιοχή για «μαύρη επέτειο», κάτοικοι πραγματοποίησαν σιωπηλό περίπατο για να τιμήσουν την μνήμη των 102 νεκρών.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην πληγείσα περιοχή, περπάτησαν στους δρόμους που κατέκλυσαν οι φλόγες και κατέληξαν στο λιμανάκι, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και εκφώνηση των ονομάτων των νεκρών.

Ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, άνθρωποι κάθε ηλικίας. Όλοι ήταν εκεί προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων και να πάρουν όλοι μαζί δύναμη προκειμένου να αντέξουν στο γολγοθά που αντιμετωπίζουν.

Πηγή φωτογραφιών: SOOC