Μέσα σε έξι λεπτά εκδηλώθηκαν οι δύο πυρκαγιές σε Ραφήνα και Βαρνάβα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής γεγονός που προβληματίζει τις Αρχές.

Για το λόγο αυτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στις 15:21 σήμερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε δασική έκταση, στη συμβολή των οδών Ροδοδάφνης και Λ. Μαραθώνος, του δήμου Ραφήνας, στην Αττική. Κατέφθασαν στην περιοχή  62 πυροσβέστες, 48 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Στις 15:27, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε δασική έκταση, στον Βαρνάβα, με τοπωνύμιο Κοκορέτζιζα, του δήμου Μαραθώνα, στην Αττική.  Στην περιοχή έσπευσαν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Ειδικότερα:

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική το μεσημέρι της Τρίτης, όταν δύο μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν σε Ραφήνα και Βαρνάβα σε διάστημα λίγων λεπτών μεταξύ τους. Στην περιοχή μετέβη ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ ενώ εκεί βρίσκονται και ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Στην εκτίμηση πως η πυρκαγιά θα τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο προέβη, μιλώντας στο One Channel, ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς. Όπως είπε χαρακτηριστικά «υπάρχουν κανά δυο εστίες» συμπληρώνοντας πως «δεν κινδυνεύουν σπίτια».

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις είπε, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως «τα καταφέραμε ώστε να μη ζήσουμε κανένα εφιάλτη παρόμοιο με τον περσινό».

Πηγή: onetv.gr

Όλα αυτά, ανήμερα της επετείου του ενός έτους από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

σε δασική έκταση, στην οδό Ροδοδάφνης και Λ. Μαραθώνος στη Ραφήνα. Έχουν κινητοποιηθεί άμεσα 47 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες ΜΕΤΠΕ, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 Α/Φ & 3 Ε/Π.

61 people are talking about this

Συγκεκριμένα, στη Ραφήνα το πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε στην οδό Δάφνης, κοντά στη λεωφόρο Μαραθώνος και καίει πευκόφυτη περιοχή. Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής αποτελούμενη από 47 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο μηχανοκίνητα τμήματα καθώς επίσης και δύο πεζοπόρα τμήματα. Επιπρόσθετα, από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Μιλώντας στο One Channel η κ. Αναστασία Φράγκου, η οποία έχει επιχείρηση στην περιοχή, δήλωσε πως «η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι πολύ μεγάλη», με την ίδια να εκφράζει την αισιοδοξία ότι η φωτιά θα τεθεί σύντομα υπό έλεγχο.

Αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στη Ραφήνα, η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μαραθώνος από την οδό Φλέμινγκ, ως την οδό Αργιθέας.

Στην περιοχή βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες.

Yannis Koutsomitis

@YanniKouts

Ελικόπτερα της Πυροσβεστικής κάνουν ρίψεις νερού στην εστία φωτιάς στη .

Embedded video
See Yannis Koutsomitis’s other Tweets

Λίγο αργότερα, ακόμα μια φωτιά ξέσπασε στον Βαρνάβα. Η πυρκαγιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση ενώ επί τόπου επιχείρησαν 13 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και από αέρος 1 αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Ωστόσο, λίγο αργότερα η πυρκαγιά οριοθετήθηκε, χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.