Αυστηρή κριτική στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το βήμα της Βουλής ιδιαίτερα για τα μέτρα που αφορούν την οικονομική πολιτική και ανάπτυξη.

«Προχωράτε χωρίς πειστική πρόταση για το πώς θα πυροδοτήσετε την πολυπόθητη ανάπτυξη» είπε η κα Γεννηματά απευθυνόμενη στα μέλη της Κυβέρνησης και συνέχισε λέγοντας ότι «για να βγει η Ελλάδα από την κρίση χρειάζονται καθαρές απαντήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις».

Έκανε λόγο για πλήρη απουσία μέριμνας και προστασίας για τους εργαζόμενους στις προγραμματικές δηλώσεις και για κανένα σχέδιο αποκατάστασης των εισοδημάτων, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά «το φαινόμενο του πτωχευμένου πλούσιου είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους».

Αναφερόμενη στην κυβερνητική πρόταση για κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό σύστημα, τόνισε ότι αυτή αποδομεί πλήρως τον δημόσιο χαρακτήρα ενώ όπως είπε «δεν ακούσαμε κανένα σχέδιο ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους.

Η κα Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι όπως αντισταθήκαμε στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ έτσι θα σταθούμε απέναντι στην Δεξιά και τις ακροδεξιές συνιστώσες της και δήλωσε ότι το ΚΙΝΑΛ καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.