Στην εκπομπή One Line Weekend μίλησε ο πρέσβης ε.τ. Δημήτρης Καραϊτίδης. Ο πρώην διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου επεσήμανε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και τόνισε πως πρέπει να υπάρχει «συνέργεια σε κύρια θέματα εξωτερικής πολιτικής και για την εικόνα που δίνουμε στον αντίπαλο, άλλα και για την απήχηση των θέσεών μας διεθνώς».

Χαρακτήρισε την Τουρκία προβλέψιμη και πως η εξωτερική της πολιτική διαπνέεται από «πνεύμα θάρρους στη διεκδίκηση στόχων και επιδιώξεων».

Για την Συμφωνία των Πρεσπών, είπε πως έχει «μεγάλες επιφυλάξεις» και υποστήριξε ότι αποτελεί «μετεξέλιξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995».

Ακόμα, σημείωσε πως «στη σκέψη του Α. Παπανδρέου όταν αποφασίσθηκε η διαδικασία για την Ενδιάμεση Συμφωνία, ήταν να λειανθεί το έδαφος για να προχωρήσουμε κάποια στιγμή σε μια συμφωνία που θα βασιζόταν στην σύνθετη ονομασία», ενώ είπε πως «με πιεστική και προετοιμασμένη διαπραγμάτευση, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Πηγή: onetv.gr