Η αρχή έγινε. Τώρα, μετράει αντίστροφα για την επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους. Το φυσικό του περιβάλλον. Ο Κώστας Φορτούνης πέρασε σήμερα το πρωί την πόρτα του χειρουργείου του θεραπευτηρίου «Metropolitan» και βγαίνοντας από εκεί, το γόνατό του ήταν πάλι υγιές και έτοιμο να ανταπεξέλθει στις… εντολές του αρχηγού του Ολυμπιακού. Ο επικεφαλής γιατρός του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος, ανέλαβε να αποκαταστήσει τη ζημιά, με την επέμβαση να κρίνεται απολύτως πετυχημένη. Μια εξέλιξη που ουσιαστικά σημαίνει την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την επάνοδο του Φορτούνη στη δράση.

Μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του One Channel, ο γιατρός του Ολυμπιακού έκανε ειδική αναφορά στην αποκατάσταση της ζημιάς στο γόνατο του αρχηγού του Ολυμπιακού ανακοινώνοντας ότι όλα πήγαν καλά και εξηγώντας πότε ο Κώστας Φορτούνης θα είναι έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή.

«Σήμερα, στις 7.00 το πρωί στο θεραπευτήριο Metropolitan ο Κώστας Φορτούνης υπεβλήθη σε πετυχημένη επέμβαση συνδεσμοπλαστικής προσθίου χιαστού συνδέσμου στο δεξί του γόνατο. Μια πολύ σημαντική στιγμή για τον ίδιο τον παίκτη αλλά και για την ίδια την ομάδα. Για εμάς αυτή η μέρα είναι σημαντική γιατί σημαίνει την αρχή της αντίστροφης μέτρησης για την σταδιακή επάνοδό του στην πλήρη δραστηριότητα και στην ένταξή του πάλι με την ομάδα μας» είπε.

«Η διαδικασία για την πλήρη επάνοδό του θεωρητικά δεν μπορεί να είναι μια συγκερκιμένη ημερομηνία. Μετά τους 6-7 μήνες μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να μπει σταδιακά σε πρόγραμμα ενσωμάτωσης με την ομάδα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα βήματα που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα ο άσος του Ολυμπιακού, ο κ. Θέος τόνισε πως θα του παρασχεθούν οι καλύτερες συνθήκες και δήλωσε ικανοποιημένος ήδη από την επέμβαση. «Εγινε ένα πάρα πολύ καλό χειρουργείο. Η ώρα μηδέν είναι ένα καλό χειρουργείο. Ενα ποσοστό 40% μετράει αυτό, ενώ ένα ποσοστό 60% είναι η καλή αποκατάσταση που ειδικά στην ομάδα μας έχουμε τη δυνατότητα να την προσφέρουμε στους παίκτες μας, και ειδικά στον αρχηγό μας».

Ολόκληρη η οικογένεια του Ολυμπιακού είναι δίπλα στον Κώστα Φορτούνη, με πρώτο τον ηγέτη των «ερυθρόλευκων», Βαγγέλη Μαρινάκη. Επόμενος στόχος για τον έλληνα άσο είναι να βάλει ένα από τα πιο κρίσιμα γκολ της ζωής του. Κάτι για το οποίο όλοι είναι σίγουροι ότι θα καταφέρει.