Καλεσμένος στην εκπομπή Citizen One βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (19/7), ο διακεκριμένος  Έλληνας αστροφυσικός και πρώην διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανητάριου, Διονύσης Σιμόπουλος. Πενήντα χρόνια μετά την ιστορική εκτόξευση του Apollo 11, της διαστημικής αποστολής που ταξίδεψε τον άνθρωπο στο φεγγάρι, ο κ. Σιμόπουλος, συζητώντας με τον Κώστα Γιαννακίδη, μίλησε για όλα τα όσα έζησε σε εκείνη την επίσκεψή του στο ιστορικό γεγονός και την εμβληματική επιχείρηση στην «κούρσα» κατάκτησης του διαστήματος.

Ο ίδιος,  μιλώντας για την κατάκτηση της Σελήνης, έδωσε λεπτομέρειες για όλο το παρασκήνιο της εμβληματικής διαστημικής αποστολής, τις τεχνολογικές προκλήσεις του εμβληματικού διαστημικού ταξιδιού, ενώ μίλησε και για το πλήρωμα του Apollo 11, τους «μυθικούς» πια αστροναύτες Νιλ Αρμστρονγκ, Μάικλ Κόλινς και Μπαζ Ολντριν.

Ο κ. Σιμόπουλος αναφέρθηκε και στην αξία του ιστορικού αυτού ταξιδιού του ανθρώπου, κάνοντας λόγω για ένα όραμα ανεκτίμητης αξίας, ένα όραμα το οποίο αύξησε το ενδιαφέρον των ανθρώπων στις φυσικές επιστήμες, που προχώρησε τις τεχνολογικές μας δυνατότητες, καθορίζοντας ταυτόχρονα και την πορεία και εξέλιξη των μη επανδρωμένων διαστημικών αποστολών.   «Το μέλλον είναι στο διάστημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμόπουλος αναφερόμενος στην ελληνική πορεία προς την κατάκτηση του Διαστήματος,  ενώ έδωσε και τη δική του απάντηση στην κριτική για τα πολυδάπανα διαστημικά προγράμματα.

Πηγή: onetv.gr