Ένα πρωτότυπο helpdesk στο κέντρο της Αθήνας στην Πλατεία Συντάγματος, έστησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για τις ψηφιακές υπηρεσίες «που εδώ και δύο χρόνια έχουν τεθεί στη διάθεση των πολιτών, των πιστών του ποιμνίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο περιλαμβάνει 145 Ενορίες, σε μία εδαφική δικαιοδοσία 14 Δήμων του λεκανοπεδίου της Αττικής».

Το περίπτερο επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεσπικοπής Αθηνών και Γενικός Διευθυντής των Υπηρεσιών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ευγένιο Παντζαρίδη, Προϊστάμενο του Γραφείου Πληροφορικής και Διαχείρισης Έργων ΕΣΠΑ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σύμφωνα με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών «πλήθος κόσμου, που διέρχεται από την Πλατεία Συντάγματος, εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον και ενημερώνεται για τις ψηφιακές υπηρεσίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, λαμβάνοντας και το σχετικό έντυπο. Στην επικοινωνία τους με εξειδικευμένο προς τούτο προσωπικό της Εταιρείας Plas, θέτουν τις απορίες τους και λαμβάνουν κατάλληλες απαντήσεις. Και μάλιστα παρόμοιο ενδιαφέρον εκδηλώνουν  και οι διερχόμενοι τουρίστες, οι οποίοι εκφράζουν τον θαυμασμό τους για την πρωτοπορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης».

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες λειτουργούν στον επίσημο ιστότοπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής: www.iaath.gr. Στον ιστότοπο αυτόν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν το είδος του πιστοποιητικού που θέλουν να εκδώσουν. Στην συνέχεια ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα οδηγούνται στην περαίωση του αιτήματος, αφού πιστοποιηθούν μέσω της διαδικασίας αυθεντικοποίησης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TaxisNet). Σημειώνεται πως, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η Ιερά Αρχιεπισκοπή έχει υλοποιήσει και την πλατφόρμα θρησκευτικών-τουριστικών προορισμών www.religiousgreece.gr, όπου σε 5 γλώσσες καταγράφονται 260 σημεία θρησκευτικού-τουριστικού ενδιαφέροντος με χρήση πολυποίκιλου πολυμεσικού υλικού,(360 fotos, 3Dvideos, πανοράματα, gigapixelfotos).