Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 53χρονος ομογενής από την Γεωργία που κατηγορείται για την επίθεση με τσεκούρι εναντίον της συζύγου του, την οποία τραυμάτισε σοβαρά και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Κίνητρο του αιματηρού επεισοδίου, το οποίο έγινε προχθές στην Ξηροκρήνη, φαίνεται πως ήταν η ερωτική αντιζηλία, καθώς ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι η συνομήλικη σύζυγός του τον ζήλευε παθολογικά.

Κατά πληροφορίες, ανέφερε, πως διατηρεί σχέση με άλλη γυναίκα κι ότι η σύζυγός του τον εγκατέλειψε παρότι ο ίδιος είναι καρκινοπαθής.

Όταν ρωτήθηκε για το καρτέρι που έστησε στην 53χρονη, φέρεται να είπε ότι εκείνη διέδιδε πως έχει ερωμένη την αδερφή της νέας συντρόφου του, κάτι που, όπως είπε, έθιξε την τιμή και την υπόληψή του.

Ο δράστης επανέλαβε την προανακριτική του θέση ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τη σύζυγό του, όπως του καταλογίζεται, παρά μόνο να την τρομάξει.

Υποστήριξε πως χτύπησε το θύμα του με το τσεκούρι όταν του έκλεισε την οπή της τραχειοστομίας και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Οι παραπάνω ισχυρισμοί δεν έγιναν δεκτοί από ανακρίτρια και εισαγγελέα που ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε, την περασμένη Τρίτη, στη δυτική Θεσσαλονίκη λίγο μετά τις 15:00 όταν ο 53χρονος άντρας χτύπησε με τσεκούρι τη γυναίκα που κινούταν στη συμβολή των οδών Καλλιθέας με Χαλκοκονδύλη.

Ο δράστης προκάλεσε τραύματα στο κεφάλι και τον λαιμό της συζύγου του. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε την τραυματία στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».