Ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως, ξεπερνώντας τον συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς αλλά παραμένοντας πίσω από έναν άλλο Αμερικανό, τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, σύμφωνα με μετρήσεις του περιοδικού Forbes και του πρακτορείου Bloomberg.

Το Forbes, που δημοσιεύει στην ηλεκτρονική του έκδοση εκτιμήσεις σε πραγματικό χρόνο της περιουσίας των δισεκατομμυριούχων, αποτιμούσε σήμερα την περιουσία του 70χρονου Μπερνάρ Αρνό στα 105,1 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 103,7 δισεκ. για τον Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της Amazon παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως, με περιουσία που εκτιμάται στα 164,8 δισεκ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Αρνό έχει περιουσία 108 δισεκ. δολαρίων, έχοντας αποκομίσει κέρδη 39 δισεκ. από την αρχή της χρονιάς, δηλαδή τα υψηλότερα ανάμεσα στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη το 2019.

Στην κατάταξη του Bloomberg, ο Αρνό ξεπερνά τον Γκέιτς, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 107 δισεκ. δολάρια, ενώ και των δύο υπερισχύει ο πρόεδρος της Amazon με τα 125 δισεκατομμύριά του.

Σε αντίθεση με το Forbes, το Bloomberg απέσυρε ήδη 38 δισεκ. δολάρια από την περιουσία του Μπέζος, δηλαδή το ποσό της συμφωνίας του πρόσφατου διαζυγίου του, το οποίο οριστικοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου.

Στις δύο λίστες, ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ και ο πρόεδρος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των πλουσιότερων του πλανήτη.