Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της δολοφονίας της 60χρονης βιολόγου στα Χανιά και της σύλληψης του 27χρονου καθ’ ομολογία δράστη.

Καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και εξετάζουν οι Αρχές, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο 27χρονος να είχε προβεί στο παρελθόν και σε άλλες επιθέσεις εις βάρος γυναικών και μάλιστα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που επιτέθηκε στην Suzzane Eaton.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το flashnews.gr υπάρχουν καταγγελίες για δύο τουλάχιστον περιστατικά.

Το όχημα του δράστη

Το πρώτο περιστατικό, σύμφωνα πάντα με το flashnews.gr, καταγράφεται το 2018 εις βάρος νεαρής κοπέλας με καταγωγή από την Λιθουανία, τα στοιχεία της οποίας έχει στη διάθεσή της η ενημερωτική ιστοσελίδα καθώς και το σχετικό ηχητικό μήνυμα που περιγράφει το συμβάν.

Η 27χρονη Λιθουανή η οποία σπουδάζει Κοινωνιολογία στο Βερολίνο, πέρυσι το καλοκαίρι εργαζόταν σε τουριστική επιχείρηση στο Γεράνι.

Όπως περιγράφει, ήταν προς το τέλος Αυγούστου του 2018,  όταν ένα πρωινό πριν πάει στην δουλειά και ενώ είχε ξημερώσει, ξεκίνησε να πάει για τρέξιμο κοντά στο μέρος που έμενε και εργαζόταν, στο Γεράνι του Δήμου Πλατανιά.

Ενώ έκανε τζόκινγκ σε ένα αγροτικό δρόμο ανάμεσα σε ελιές σχετικά κοντά στην θάλασσα αντιλήφθηκε ένα αυτοκίνητο να έρχεται από πίσω της και όπως λέει απόρησε για το τι δουλειά έχει ένα επιβατικό αυτοκίνητο σε αγροτικό δρόμο.

Στην συνέχεια το αυτοκίνητο προσπάθησε να πέσει επάνω της και όπως αντιλήφτηκε ο άγνωστος οδηγός προσπάθησε επίτηδες να την χτυπήσει!

«Μου επιτέθηκε με το αυτοκίνητο» όπως χαρακτηριστικά δηλώνει!

Η κοπέλα αναφέρει ότι επειδή ήταν πολύ στενός ο δρόμος και πολύ κακό το οδόστρωμα το αμάξι δεν μπόρεσε να αναπτύξει ταχύτητα, οπότε κατάφερε να το αποφύγει πηδώντας μέσα στα δέντρα, ενώ πέφτοντας στο χώμα χτύπησε ελαφρά στα πόδια.

Το αυτοκίνητο την προσπέρασε, σταμάτησε μερικά μέτρα πιο κάτω, ο οδηγός δεν κατέβηκε, ενώ την ίδια στιγμή η κοπέλα μέσα στον πανικό της άρχισε να φωνάζει!

Ευτυχώς λίγο παρακάτω ήταν ένας ακόμα τουρίστας ο οποίος έκανε τζόκινγκ, είδε το περιστατικό και άρχισε και αυτός να φωνάζει στον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος λίγο μετά έφυγε γρήγορα από το σημείο.

Η 27χρονη Λιθουανή περιγράφει ότι σοκαρίστηκε και ένιωσε τρόμο από το περιστατικό, ωστόσο δεν το ανέφερε στην αστυνομία, καθότι δεν είχε χτυπήσει, αλλά έπρεπε να πάει και στην δουλειά της.

Όπως αναφέρει η νεαρή κοπέλα,  δεν είδε τον οδηγό, αλλά θυμάται ότι ήταν ένα παλιό άσπρο επιβατηγό αυτοκίνητο.

Η περιγραφή της 27χρονης για την επίθεση που δέχτηκε ταιριάζει με τις αποκαλύψεις που έκανε η Ελληνική Αστυνομία για την επίθεση στην  Suzzane Eaton στην διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε ότι ο 27χρονος την χτύπησε με ένα επιβατικό αμάξι λευκού χρώματος.

Το δεύτερο περιστατικό

Μάλιστα σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται το flashnews.gr, υπάρχει ακόμα μία αλλοδαπή νεαρή κοπέλα, η οποία δέχτηκε παρόμοια επίθεση πριν από δύο μήνες στην Κίσσαμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι στην διάθεση του Flashnews.gr, ο οδηγός ενός άσπρου αυτοκινήτου ίδιου με αυτό που παρουσίασε η ΕΛ.ΑΣ. χτύπησε την κοπέλα η οποία ευτυχώς κατάφερε να διαφύγει και να γλιτώσει.

Η ίδια δεν θέλησε να περιγράψει με λεπτομέρειες το περιστατικό, προτού το αναφέρει στην Αστυνομία.

Να σημειωθεί πως ο 27χρονος μπορεί να πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης για την ανθρωποκτονία και βιασμό της 60χρονης Suzzane Eaton, αλλά η προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων συνεχίζεται.

Και τρίτο επεισόδιο

Τέλος ένα ακόμα κρούσμα, περιέγραψε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στα Χανιά και το οποίο ερευνά η Αστυνομία. Συνέβη τον περασμένο χειμώνα με θύμα με συντοπίτισσα του 27χρονου, την οποία χτύπησε με το αυτοκίνητο. Τότε είχε γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο άτομο, όμως δεν είχε γίνει καταγγελία στην Αστυνομία αφού η οικογένεια του δράστη παρακάλεσε το θύμα της επίθεσης να μην προχωρήσει την υπόθεση και ότι ο ίδιος δεν είχε πρόθεση να της κάνει κακό.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία ζητά από τον Εισαγγελέα Χανίων, να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, τη φωτογραφία και το όνομα του, σε περίπτωση που προκύψουν και άλλες επιθέσεις σε βάρος γυναικών και μάλιστα κατάθεσε η τοπική ΕΛ.ΑΣ. και σχετικό αίτημα.

Να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της αστυνομίας, ο διοικητής της Υπ/νσης Ασφαλείας Χανίων, Πάρης Χηνόπουλος, ανάφερε ότι ο 27χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του είπε ότι είχε ξανανιώσει στο παρελθόν τον ίδιο θυμό που τον οδήγησε στον βιασμό της 60χρονης, αλλά τότε δεν είχε καταφέρει να τον «εκφράσει».