Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Μακάμπι Νετάνια στο τρίτο της φιλικό στην προετοιμασία, αλλά έδειξε πολύ καλά δείγματα σε αρκετές στιγμές του παιχνιδιού. Και αυτό άρεσε στον Μιγκέλ Καρντόσο. Ο Πορτογάλος προπονητής μιλώντας στο Novasports ανέφερε ότι η ΑΕΚ είναι κοντά σε αυτό που θέλει και βαδίζει στο σωστό δρόμο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εικόνα της ΑΕΚ: «Υπήρξαν στιγμές που φτάσαμε πιο κοντά σε αυτό που θέλαμε. Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου υπήρχαν στιγμές που δεν μου άρεσαν. Αυτή τη στιγμή η ομάδα πράγματι προσπαθεί να εφαρμόσει όσα δουλεύουμε στις προπονήσεις. Στο πρώτο ημίχρονο κάποιες φορές δεν το κάναμε.

Στο πρώτο ημίχρονο, περιέργως, όταν βάλαμε τη μπάλα κάτω σκοράραμε και κάναμε φάσεις. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου πως όταν πιέζουμε και έχουμε τη μπάλα, κάνουμε δύσκολη τη ζωή του αντιπάλου. Και οι παίκτες το κατάλαβαν. Γι’ αυτό και στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πολύ καλύτερη εικόνα. Πιο κοντά σε αυτά που ζητάμε. Οι πιέσεις που ασκήθηκαν, οι σχέσεις των παικτών και οι συνεργασίες στο γήπεδο. Τα πήγαμε καλύτερα…

Ο αντίπαλος αυτό που έκανε ήταν να έχει 2-3 ευκαιρίες στο τέρμα μας. Εμείς κάναμε περισσότερες. Αλλά δεν έχει σημασία μόνο να δημιουργείς, αλλά και να σκοράρεις. Δεν τις κάναμε γκολ. Είναι θετικά τα δείγματα και συνεχίζουμε τη δουλειά. Τις τελευταίες δυο ημέρες μειώσαμε λίγο την ένταση των προπονήσεων για να εμφανιστούν οι παίκτες πιο ξεκούραστοι. Αυτό είδαμε σήμερα κι αυτό θα δούμε κι αύριο».

Για τον βοηθό του Νούνο Μπαπτίστα που είναι στην απέναντι πλευρά του γηπέδου: «Το πρώτο πράγμα είναι να πούμε ότι μοιράζουμε απολύτως τη δουλειά του προπονητικού επιτελείου. Ο στόχος μου εμένα είναι ως πρώτος προπονητής, να βάλω τους συνεργάτες μου να εργαστούν ώστε να βγει αυτό που θέλω στο γήπεδο.

Πρώτα ο γυμναστής να καταλάβει το πλάνο παιχνιδιού μας, ώστε να δουλέψει στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Σε σχέση με τον Μπαπτίτσα η βασική ιδέα είναι να υπάρχει και από την άλλη πλευρά οδηγίες προς τους παίκτες. Του έχω 100% εμπιστοσύνη. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς μπορεί να με δείτε στις εξέδρες και τον Μπαπτίστα στον πάγκο, σε κάποιο φιλικό παιχνίδι. Έχουμε και τον Φρανσίνσκο. Βρίσκεται στις κερκίδες, από ψηλά, μπορεί να δει άλλα πράγματα και να δώσει ίσως το κάτι παραπάνω».

Για τα μεταγραφικά και για Ολιβέιρα και Βέρντε: «Σε γενικές γραμμές όλοι οι παίκτες που είναι εδώ χρειάζονται χρόνο, αλλά έχουν καταλάβει και δουλεύουν πάνω στις ιδέες μας. Όσον αφορά τα ονόματα δεν θα μιλήσω. Υπάρχει καθαρή και άμεση επικοινωνία και με τον τεχνικό διευθυντή και τον πρόεδρο για να ενισχύσουμε την ομάδα.

Ότι θέλει ενίσχυση είναι ξεκάθαρο. Με την προσθήκη νέων παικτών, είναι καλή ευκαιρία θα μεγαλώσει το ρόστερ και θα δούμε το μέλλον. Λεπτομερώς θα δούμε τι θα γίνει. Πολύ προσεκτικά για τους παίκτες. Δεν είναι δεδομένο ότι θα έχουμε 23 ποδοσφαιριστές μόνο στο ρόστερ».