Με τρία tweet στον προσωπικό λογαριασμό του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια και βαθύτατη θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων του ακραίου καιρικού φαινομένου στη Χαλκιδική και συμπαράσταση στους κατοίκους που δοκιμάζονται από τις συνέπειες. Όπως επισημαίνει, το ΥΠΕΞ βρίσκεται σε επικοινωνία με τις διπλωματικές Αρχές άλλων κρατών για κάθε πληροφορία σχετικά με τα θύματα, τους τραυματίες και γενικότερα τους υπηκόους τους τους που βρίσκονται στην περιοχή.

«H σκέψη όλων μας βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων του ακραίου καιρικού φαινομένου στη Χαλκιδική, στις οποίες εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια και τη βαθύτατη θλίψη μας», αναφέρει ο κ. Δένδιας.

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας επίσης στους κατοίκους που δοκιμάζονται από τις συνέπειες, με την προσδοκία ότι υπό την επίβλεψη του κυβερνητικού κλιμακίου που έσπευσε στην περιοχή τα προβλήματα θα ξεπεραστούν το συντομότερο δυνατό», προσθέτει.

Τέλος, σημειώνει: «To Υπ. Εξωτερικών συνεχίζει να βρίσκεται σε επικοινωνία με τις διπλωματικές αρχές άλλων κρατών σχετικά με την ταυτότητα των θυμάτων, την περίθαλψη τραυματιών και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για τους υπηκόους τους που βρίσκονται στην περιοχή».

Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών, με ένα tweet στην ελληνική και αγγλική γλώσσα τονίζει: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ισχυρής καταιγίδας στη Χαλκιδική – Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες & παραμένουμε σε διαρκή επικοινωνία με τις Πρεσβείες των χωρών υπήκοοι των οποίων επλήγησαν».