Ένας… άτυπος πόλεμος έχει ξεκινήσει μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου και της γαλλικής εφημερίδας Liberation.

Αφορμή στάθηκε ένα δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, το οποίο σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου έκανε λόγο για επιστροφή των πολιτικών δυναστειών που έχουν συνδέσει το όνομά τους με «το νεποτισμό και τις πελατειακές σχέσεις».

Στο δημοσίευμα αυτό, η αρθρογράφος ανέφερε πως στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να αποβάλλει το υποκοριστικό «Κούλης», ενώ επεξηγείται πως το όνομα προέρχεται από το «Κυριακούλης», δηλαδή «μικρός Κυριάκος», κάτι που έχει εδραιωθεί στη φαρέτρα των πολιτικών του αντιπάλων.

Επίσης, έκανε μια αναδρομή στην πολιτική ιστορία της οικογένειας Μητσοτάκη, καθώς και στις αναφορές στο βιογραφικό του νυν πρωθυπουργού.

«Εκλεγείς χάρη στην υποχώρηση των ποσοστών δημοτικότητας του προκατόχου του και όχι χάρη στον ενθουσιασμό προς το πρόσωπό του, δεν πρέπει να ξεχνά ότι από την έναρξη της κρίσης, οι Έλληνες είναι έτοιμοι να καταστρέψουν την καριέρα όλων των αρχηγών που τους γεμίζουν με υποσχέσεις προτού τελικά τους προδώσουν. Κανείς δεν παρέμεινε στην εξουσία έως τέλους, με τον Τσίπρα να είναι ο μόνος που κατάφερε να ολοκληρώσει [σχεδόν] την θητεία του», αναφέρει το άρθρο προσπαθώντας να σκιαγραφήσει την πολιτική κατάσταση των τελευταίων ετών στη χώρα μας.

«Γεμάτα χασισοκαπνό τα γραφεία του Μαξίμου»

Χθες, Τετάρτη, ο νεοεκλεγείς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και προσπάθησε να απαντήσει στο εν λόγω δημοσίευμα που στηλίτευε τη «Δυναστεία Μητσοτάκη».

Ωστόσο, μόνο ψύχραιμη δεν ήταν η αντίδρασή του.

Ο κ. Παπαδημητρίου εξαπέλυσε επίθεση με βαριές εκφράσεις κατά μερίδας ξένων ανταποκριτών οι οποίοι όπως ανέφερε «έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων».

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων, έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει. Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχια του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όλοι. Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά. Yπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -και χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα εδώ

«Οι δηλώσεις Παπαδημητρίου θα πρέπει να απασχολήσουν τον Μητσοτάκη»

H γαλλική εφημερίδα δεν άφησε αναπάντητη τη δήλωση του έλληνα βουλευτή.

«Tο άρθρο της »Liberation» για τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξόργισε ένα μέλος του κόμματος της ΝΔ που εξελέγη βουλευτής», γράφει η Μαρία Μαλαγαρδή στο άρθρο της πoυ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας ως απάντηση.

«Τα σχόλια ενός από τους βουλευτές του Κυριάκου Μητσοτάκη, 48 ώρες μετά την εκλογική νίκη, είναι κάτι που θα πρέπει να τον απασχολήσουν, ιδιαίτερα από τη στιγμή που μάθαμε ότι η δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ θα είναι, πλέον, απευθείας υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού», γράφει η Liberation, με τίτλο: «Εκλογές στην Ελλάδα: Ένας βουλευτής επιτίθεται στην Liberation».

Παράλληλα, η Liberarion χαρακτηρίζει ως  fake news τα όσα είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου για τον επενδυτικό όμιλο Ρότσιλντ, αναφέροντας ότι η εφημερίδα έχει πάψει να ανήκει στον συγκεκριμένο όμιλο από το 2014. Ακόμα, η αρθρογράφος της Liberation, αποκάλεσε «γελοιότητες» τους ισχυρισμούς του βουλευτή για την «πλέμπα δημοσιογράφων».

«Η μόνη ανακούφιση: Το κίνημα συμπαράστασης προς την Liberation άμεσα ή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνει πόσο μεγάλο σκάνδαλο δημιούργησαν τα λόγια του Παπαδημητρίου. Ας ελπίσουμε πως ο επικεφαλής της κυβέρνησης θα γνωρίζει πως να το διαχειριστεί», υποστήριξε μεταξύ άλλων η γαλλική εφημερίδα.