Ομαλοποιείται η κατάσταση στα τουριστικά καταλύματα της Χαλκιδικής, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, που εξέδωσε την Πέμπτη ο ΕΟΤ, στην οποία γίνεται λόγος για περιορισμένης έκτασης ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες αυτοψίες.

Την ίδια στιγμή ο ΕΟΤ, αφού εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τα θύματα των ακραίων καιρικών φαινομένων της 10ης Ιουλίου 2019, τονίζει ότι, από τις πρώτες αυτοψίες που διενήργησε κλιμάκιο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Τουρισμού σε τουριστικά καταλύματα της Χαλκιδικής, δε διαπιστώνονται σοβαρές ζημιές στις τουριστικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Οι ζημιές που υπήρξαν αφορούν κυρίως εξωτερικούς χώρους, επισκευάζονται σταδιακά και σύντομα αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση και η επιστροφή στην κανονικότητα, πάντα σύμφωνα με τον ΕΟΤ.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ( Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων), η φονική καταστροφή προήλθε από ακραίο και πρωτοφανούς έντασης για τις συνήθεις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής καιρικό φαινόμενο.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και οι 16 Υπηρεσίες Εξωτερικού του Οργανισμού βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και επικοινωνία με τις κατά τόπους Αρχές, εντός και εκτός συνόρων (περιφέρειες, πρεσβείες και προξενεία), καθώς και με tour operators που εδρεύουν στις περιοχές δικαιοδοσίας τους, προκειμένου να συνδράμουν και να παράσχουν κάθε δυνατή ενημέρωση ή πληροφορία σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στην πληγείσα περιοχή.

«Η Διοίκηση του ΕΟΤ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)