Για επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να κρατήσει χαμηλούς τόνους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, μιλάει σε δημοσίευμά του το Associated Press, το οποίο υπογραμμίζει το μεγάλο ποσοστό διαφοράς που δίνουν στη ΝΔ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε αρχηγός της ΝΔ ανάμεσα σε μεγάλες και σημαντικές προσωπικότητες οι οποίοι θεωρούσαν ότι δεν διαθέτει αρκετή μαχητικότητα» αναφέρει το Associated Press, το οποίο συμπληρώνει «η οποιαδήποτε κριτική υποχώρησε καθώς οδήγησε το κόμμα του σε διψήφια διαφορά στις δημοσκοπήσεις και σε νίκες στις Ευρωεκλογές και στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου».

«Θέλω να κάνω την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στο AP και όπως επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων «η ευκολία του με τα αγγλικά αντικατοπτρίζει μια δεκαετία σπουδών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ».

«Βαρέθηκα να μας συμπεριφέρονται σαν το κακό πρότυπο της κρίσης» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Παρά τα λάθη που κάναμε το ίδιο έκαναν και οι δανειστές μας» υποστηρίζει και καταλήγει «θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας αυτή την περίοδο».