Ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό από αυτό των ευρωεκλογών αποφάσισαν να στήσουν οι υποψήφιοι των εθνικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Ενώ στις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου κυριάρχησαν τα συγκινητικά προεκλογικά σποτ, τα πρόχειρα αστεία βιντεάκια των υποψηφίων από κάθε γωνιά της χώρας στα social media και φυσικά η στρατιά διασήμων που αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών, σε αυτές τις εκλογές οι πρωταγωνιστές είναι άλλοι: Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Διατηρώντας αυτό το οικείο, μοντέρνο ύφος, τόσο οι υποψήφιοι βουλευτές όσο και οι αρχηγοί των κομμάτων έκαναν ότι μπορούν για να συμμορφωθούν τέλεια με την τάση της εποχής, τα social media.

Ακόμη και οι αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων επέλεξαν να παρουσιάσουν πρώτα το κυβερνητικό τους σχέδιο ώστε στην συνέχεια να έχουν  χρόνο για να μιλήσουν για την άλλη, πιο κρυφή πλευρά τους… είτε αυτό λέγεται πατρότητα, είτε αγάπη για τα ζώα, είτε μάχη με μία σοβαρή ασθένεια.

Την ίδια ώρα αρκετοί υποψήφιοι στην εναγώνια προσπάθειά τους να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο δεν απέφυγαν την αυτογελοιοποίηση. Το «κοστούμι» του κουλ και του άνετου δεν ταιριάζει σε όλους και είναι κίνηση υψηλού ρίσκου όταν προβάρεται για πρώτη φορά μεσούσης της προεκλογικής περιόδου

Επίσης από τις εκλογές ποτέ δεν έλειψαν οι … γραφικοί.

Πρόκειται για τη φωνακλάδικη φυλή των υποψηφίων που μιλάει με …υπέρηχους και εκτοξεύει ντεσιμπέλ στα μικρόφωνα, φεύγει από τα πάνελ στη μέση live εκπομπών κάνοντας φτηνό σόου και στερείται πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων.

Τέλος κάνοντας σκρολάρισμα στην αρχική μας σελίδα πέσαμε και σε μερικά λαϊκιστικά σποτάκια βουλευτών, οι οποίοι δεν σκέφτηκαν να κάνουν καμία αναφορά σε πολιτικές θέλεις, αντ’ αυτού επέλεξαν να επικεντρωθούν σε πιο «σοβαρά ζητήματα», όπως το να χαρακτηρίζουν κάποιους καληνυχτάκηδες και να χρησιμοποιούν στίχους της Ariana Grande.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν πως αυτή η προεκλογική περίοδος τα είχε όλα, αλλά δεν είχε και τίποτα. Τουλάχιστον οι ψηφοφόροι πριν πάνε στις κάλπες έμαθαν ποιοι …υπουργοί έχουν σχέση, ποιοι τρελαίνονται για τα κορόμηλα και ποιοι ακούν Καίτη Γαρμπή.

Τα viral των εκλογών

Το σποτάκι υποψήφιου βουλευτή με… Καζαντζίδη

Ο Μάξιμος Σενετάκης δεν δίστασε να τσαλακώσει το “αστικό προφίλ” του και χρησιμοποίησε τη φωνή του Καζαντίδη σε προεκλογικό του βίντεο, όπου η …θεία του καλεί τους ψηφοφόρους να δώσουν “σταυρό στον Μάξιμο”…

Ο ίδιος εμφανίζεται σε ένα γιαπί να επιβλέπει τις οικοδομικές εργασίες, για να επικοινωνήσει με τον τρόπο αυτό ότι είναι άνθρωπος της δουλειάς (πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα) και να ενισχύσει το προεκλογικό του μόττο “αντί λόγια, έργα”.

Στο βίντεο παίζει το όνομα του Κυριάκου παίζει. Είναι η στιγμή που (επί ΣΥΡΙΖΑ) τα πάντα έχουν καταρρεύσει (το ρεύμα και τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας έχουν πέσει) κι ένας νεαρός συνεργάτης του Μάξιμου τον καλεί να πηγαίνουν γιατί “έρχεται ο Κυριάκος”!

Το βίντεο ανέβηκε το βράδυ της Παρασκευής στην σελίδα του Μάξιμου Σενετάκη στο Facebook και αμέσως προκάλεσε πολλά views αλλά και ποικίλα σχόλια.

 Ο Ρένος Χαραλαμπίδης ως… «Γκόρτσος» σε σποτ του Φώτη Καρύδα

Ένα πρωτότυπο, χιουμοριστικό προεκλογικό σποτάκι με guest star τον Ρένο Χαραλαμπίδη δημοσίευσε ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, Φώτης Καρύδας.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος βουλευτής αυτοσαρκάζεται στο προεκλογικό του σποτ και αποδεικνύοντάς μας ότι κάποιοι πολιτικοί έχουν χιούμορ και τολμούν να «τσαλακωθούν».

Στο σενάριο, ο Φώτης είναι ένας νέος υποψήφιος βουλευτής που πηγαίνει σε ένα μεγάλο γραφείο επικοινωνίας, το «Βουλευτόραμα». Εκεί, συναντά τον Ρένο Χαραλαμπίδη, ο οποίος υποδύεται τον διάσημο επικοινωνιολόγο Διονύση Γκόρτσο!

Αν δεις κανείς το σποτ του Φώτη Καρύδα σίγουρα πως θα συμφωνήσει πως αυτό δεν θυμίζει προεκλογική διαφήμιση, αλλά ταινία μικρού μήκους κάτι που δεν είναι και τόσο συνηθισμένο.

Ο Αλέξης και ο Κυριάκος πάνε ημιμαραθώνιο

Ενα ακόμη ιδιαίτερο και ξεκαρδιστικό βίντεο ετοίμασαν οι Κρητικοί για τον ημιμαραθώνιο Κρήτης, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου και αυτή τη φορά είχε… προεκλογικό άρωμα.

Πρωταγωνιστές στο νέο βίντεο δύο μικρά παιδιά. Ο Αλέξης και ο Κυριάκος… Οι δύο πιτσιρικάδες ξυπνούν για να πάνε στον ημιμαραθώνιο. Το δωμάτιο του Αλέξη με αφίσες του Τσε Γκεβάρα, του Μαρξ, του Φιντέλ Κάστρο και των αγαπημένων του ομάδων, του Παναθηναϊκού και της Λίβερπουλ

Το δωμάτιο του Κυριάκου με αφίσες του Ολυμπιακού, του Άνταμ Σμιθ, την σημαία της Ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και μια αφίσα της Λίβερπουλ καθώς η ομάδα αυτή είναι το μόνο πράγμα που ενώνει τα δύο αδέρφια (έτσι έχουν πει εξάλλου και οι Τσίπρας και Μητσοτάκης σε συνεντεύξεις τους σε αθλητικά ραδιόφωνα).

Η μαμά τους έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρωινό, τα παιδιά κάθονται στο τραπέζι και εκεί αρχίζει διάλογος για το τρέξιμο και το σχολείο. Κι εκεί αρχίζουν οι ξεκαρδιστικές ατάκες, βγαλμένες από την πολιτική αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων.

Η ιστορία με τα τενεκεδάκια που βρήκαν τη λύση «δια χειρός» ΚΙΝΑΛ

Στο πρωτότυπό σποτ του ΚΙΝΑΛ το σύνθημα είναι «Η προοδευτική σου ταυτότητα είναι η δύναμή σου» .

Συγκεκριμένα, στο νέο βίντεο το Κίνημα Αλλαγής αφηγείται μία ιστορία με πρωταγωνιστές… τενεκεδάκια που σφραγίστηκαν με το «γνήσιο αριστερό μενού» του ΣΥΡΙΖΑ, απογοητεύτηκαν, αλλά στο τέλος βρήκαν τη λύση. Το βίντεο φαίνεται πως έχει ειδική αναφορά στο… κάπνισμα του Παύλου Πολάκη ο οποίος «εμφανίζεται» στο σποτ επίσης ως… τενεκεδάκι.

Η Finos Film για τις εκλογές

ΕΚΛΟΓΕΣ #ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Σάμπως είμαι υποψήφιος και θέλω να με ψηφίσεις;#ekloges2019 #finosfilm #alitheies

Δημοσιεύτηκε από Finos Film Official στις Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

Το δικός της σχόλιο για τις εθνικές εκλογές 2019 δεν θα μπορούσε να μην στείλει η  Finos Film.

Πρωταγωνιστής φυσικά είναι  ο Μαυρογιαλούρος, ο πολιτικός που άφησε εποχή στην ταινία, «Υπάρχει και Φιλότιμο»,

«Σύνθημά μας είναι ένα. Θα σας εξαφανίσωμεν», λέει ο Μαυρογιαλούρος στο βίντεο.

Το λογοπαίγνιο των υποψηφίων της ΝΔ

Ένα διαφορετικό σλόγκαν θέλησαν σκέφτηκαν τρεις υποψήφιοι της ΝΔ για τις βουλευτικές εκλογές 2019. Ωστόσο και οι τρεις είχαν ένα κοινό… έκαναν λογοπαίγνιο με τα επώνυμά τους και έγιναν viral.

Ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας με την ΝΔ θέλησε να κάνει ένα πρωτότυπο αστειάκι στους ψηφοφόρους.

Μάλιστα ο Θεόδωρος Τόνας δεν δίστασε να τους ρωτήσει μάλιστα αν το…έπιασαν.

Από την άλλη ο υποψήφιος της Ά Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Γαλαμάτης έκανε το επώνυμό του σκετσάκι και παρότρυνε τους ψηφοφόρους του να τον…σκεφτούν.

Βέβαια ίσως το πιο viral απ΄όλα ήταν αυτό  της Ευαγγελίας Κοπανάκη, υποψήφια βουλευτής Δυτικής Αττικής, η οποία είπε μέσω της αφίσας της στους ψηφοφόρους να «κοπανίσουν» σε εκείνη την ψήφο τους.

 Αυτοί που… τουλάχιστον προσπάθησαν

Η Νοτοπούλου και η αφίσα με τον Αντετοκούνμπο

Ακόμα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο επιστράτευσε η υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, προκειμένου να προσεγγίσει ψηφοφόρους.

Η κ. Νοτοπούλου σε προεκλογική της ανάρτηση ενόψει της κάλπης της 7ης Ιουλίου, ανέβασε δύο φωτογραφίες του Αντετοκούνμπο – μία με τη φανέλα των Μπακς και μία με αυτήν της Εθνικής. Στη σχετική φωτογραφία υπήρχαν οι λεζάντες «Κατερίνα Νοτοπούλου, υποψήφια Α’ Θεσσαλονίκης», «Greek to the core! Ήσουν πάντοτε ένας από εμάς!», «Προχωράμε μαζί με το θάρρος των αγώνων μας».

Στο μήνυμά της η Κατερίνα Νοτοπούλου έγραψε: «Σήμερα που ο Γιάννης Αντετοκούμπο ανεβαίνει στην κορυφή, για τον κ. Μητσοτάκη είναι ένας «θαυμάσιος άνθρωπος, που δεν ξεχνά από που ξεκίνησε». Το 2015, όμως, καταψήφισε το νομοσχέδιο που έδινε την Ελληνική ιθαγένεια σε παιδιά όπως ο Γιάννης. Η υποκρισία στο μεγαλείο της!»

 Είμαι… η Καίτη που αγαπούσες

#Είμαι_η_Καίτη_που_αγαπούσες_vol_1

Δώστε μας την προσοχή σας για δύο λεπτά… #μαζισταΝΟΤΙΑ #MaziStaNotia

Δημοσιεύτηκε από Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου στις Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Ένα… διαφορετικό προεκλογικό σποτ, αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook η Κατερίνα Παπακώστα.

Στο βίντεο περίπου δύο λεπτών δεν γίνεται καμία αναφορά σε πολιτικές θέσεις, ενώ φαίνεται η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη να γράφει ένα γράμμα, στο οποίο μιλάει για τη γνωριμία της και την προσωπική σχέση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη διάρκεια της κοινής τους θητείας στη ΝΔ.

Στο βίντεο, λοιπόν, πρωταγωνιστεί η «Καίτη» που αφηγείται τη σχέση της με τον «Κυριάκο».

Η «Καίτη» καλεί όποιον διαβάσει την επιστολή της να βάλει ουισκάκι και «στη διαπασών τη συνονόματη την Καιτούλα τη Γαρμπή» για να εξιστορήσει σε λίγες γραμμές μια σχέση 15 ετών.

Το κείμενο που είναι γεμάτο πικρόχολα σχόλια καταλήγει αποκαλώντας τον «Κυριάκο» ως «έναν ακόμη καληνυχτάκια».

Η σχέση με τον Τζανακόπουλο και τα… κορόμηλα

Η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Έφη Αχτσιόγλου παραχώρησε σε μία «διαφορετική» συνέντευξη στο RISE TV, στην οποία μίλησε για πολιτική, ενδιαφέροντα, διατροφή, αλλά και σχέσεις…

Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης διάρκειας 4 λεπτών και 21 δευτερολέπτων, στην οποία απαντούσε γρήγορα σε σύντομες ερωτήσεις κατά το αμερικανικό μοντέλο συνεντεύξεων «5 minutes with… », ο δημοσιογράφος ρωτά την κ. Αχτσιόγλου αν θα έκανε σχέση με πολιτικό. Η ίδια απάντησε λέγοντας «έχω σχέση με πολιτικό» και προσθέτει με νόημα: «Ε δεν ξέρετε τον Δημήτρη Τζανακόπουλο… Α’ Αθηνών υποψηφιότητα».

Η κ. Αχτσιόγλου σε άλλες ερωτήσεις αναφέρει πως δεν έχει ψάξει το κινητό του συντρόφου της, ότι τρώει 40 κορόμηλα την ημέρα, ότι προτιμά το σινεμά από το θέατρο.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι δεν θα συνεργαζόταν με τη Νέα Δημοκρατία και πως έχασε στις ευρωεκλογές γιατί ο κόσμος «είχε ανάγκη περισσότερα».

6′ και 40» με τον Σίμο Κεδίκογλου

Γιατί δηλώνει πως έχει αλλεργία σε οτιδήποτε σοσιαλιστικό; Τι θα κάνει εάν βρεθεί σε καραόκε πάρτι; Τι τατουάζ θα επέλεγε να χτυπήσει;Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκλησή του και συναντήσαμε στη Χαλκίδα τον υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία, Σίμος Κεδίκογλου (Simos Kedikoglou), και του ζητήσαμε να απαντήσει -σε 6′ και 40»- στις παραπάνω και μερικές ακόμα… κρίσιμες ερωτήσεις!

Δημοσιεύτηκε από RISE TV στις Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019

Οι καβγάδες του Βελόπουλου

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Βελόπουλος επέλεξε να δείξει τον… «τσαμπουκά» του κατά την προεκλογική περίοδο.

Το πρώτο περιστατικό  εκτυλίχθηκε on air στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra, με πρωταγωνιστές τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον δημοσιογράφο Θανάση Λυρτσογιάννη.

Ο Βελόπουλος μίλησε για δημοσιογράφους που λένε τα δικά τους «και καλά κάνουν, τη δουλειά τους κάνουν», με τον Θ. Λυρτσογιάννη να παρεμβαίνει και να κάνει λόγο για «αθλιότητες Βελόπουλου».

Από κείνη τη στιγμή τα αίματα άναψαν, με τους δύο άντρες να ανταλλάσσουν βαρείς χαρακτηρισμούς και τον Αιμίλιο Λιάτσο να αδυνατεί να επαναφέρει τη συζήτηση σε τάξη.

«Γραφικούλη», «ανόητε», «ηλίθιε», «βλάκα», «καραγκιόζη», «καραγκιοζοπαίχτη», «υπάλληλε», «πήγαινε να πάρεις το payroll σου», «κάτσε κάτω βρε κοντέ», «ντροπή σου», «νούμερο», «Θα τον πάρω σηκωτό τώρα, τον καημενούλη του χιλιάρικου», ήταν μόνο μερικά από τα λόγια που αντάλλαξαν Βελόπουλος και Λυρτσογιάννης.

Το δεύτερο περιστατικό ήταν στην εκπομπή της Ελλης Στάη.

Ο Βελόπουλος είχε δείξει την δυσαρέσκειά του από την πρώτη κιόλας ερώτηση με αφορμή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με το αν το κόμμα του βρίσκεται στο ακροδεξιό τόξο πλησίον της Χρυσής Αυγής.

«Μη μας μαλώσετε όμως κιόλας κύριε Βελόπουλε γιατί ξεκινήσατε λίγο άγρια». «Δεν θα μου κάνετε υποδείξεις πώς θα μιλάω κυρία Στάη», αποκρίθηκε λίγο αργότερα ο πολιτικός. «Εσείς δεν κάνετε υποδείξεις τι θα κάνω εγώ. Εσείς το ξεκινήσατε», απάντησε η δημοσιογράφος. «Θα μου μιλάτε καλύτερα κυρία Στάη», είχε πει ο ίδιος, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος αποχώρησε από το πάνελ αρκετά εκνευρισμένος.

Η άλλη πλευρά των πολιτικών αρχηγών

Ο Τσίπρας και η νέα φίλη του

View this post on Instagram

Η νέα μου φίλη ?

A post shared by Alexis Tsipras, Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) on

Ο Αλέξης Τσίπρας και η οικογένειά του απέκτησαν ένα νέο μέλος.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός με μία φωτογραφία του στο Instagram παρουσίασε το νέο μέλος, ένα γλυκύτατο σκυλάκι. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέβασε στο λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram μία εικόνα στην οποία κρατάει στην αγκαλιά του ένα χαριτωμένο κουταβάκι.

«Η νέα μου φίλη», γράφει ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες πληροφορίες για το σκυλάκι.

Μέσα σε 16 ώρες η ανάρτηση έχει συγκεντρώσει πάνω από 12.964  likes, με τους followers να ζητούν από τον πρωθυπουργό να αποκαλύψει το όνομα της σκυλίτσας.

H διαφορετική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Μία εντελώς διαφορετική συνέντευξη από αυτές που τον έχουμε συνηθίσει έδωσε ο Κυριακος Μητσοτάκης στον Γρηγόρη Αρναούτογλου μιλώντας για τα νεανικά του χρόνια, την στροφή του στην πολιτική, την σχέση του με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καθώς και για τον γάμο του με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι και φυσικά για πως είναι να είσαι αρχηγός ενός ιστορικού κόμματος και παράλληλα πατέρας.

Σε ερώτηση για το πώς αντέδρασε όταν ο γιος του του είπε πως σκέφτεται να κάνει τατουάζ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως η συμβουλή που του έδωσε ήταν να κάνει ότι θέλει, αφού πρώτα σκεφτεί τον εαυτό του σε 30 χρόνια.

Μάλιστα αποκάλυψε πως ως ήχο στο κινητό του έχει το τραγούδι «Paradise city», των Guns N’ Roses.

«Σκέφτηκα να κάνω τατουάζ. Σε άλλες εποχές. Πριν γίνει της μόδας, αλλά τελικά δεν έκανα. Με ρώτησε ο γιος μου, όμως και αυτό που του είπα είναι να το σκεφτεί καλά και κυρίως να σκεφτεί πώς θα είναι μετά από 30 χρόνια. Αν έκανα νομίζω πως ήταν κάτι που θα είχε σχέση με τα παιδιά μου», δήλωσε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Η Φώφη Γεννηματά σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση

Μία συνέντευξη από καρδιάς παραχώρησε η Φώφη Γεννηματά στον Αρη Καβατζίκη και το Πρωινό.

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προχώρησε σε προσωπικές εξομολογήσεις, μιλώντας για τις προσπάθειες να κάνει παιδί, τις εξωσωματικές, τον καρκίνο καθώς και πώς κατάφερε να τον νικήσει.

Μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά μίλησε και για τον αγώνα που έδωσε για να γίνει μητέρα.

«Όταν ήμουν 22 χρονών στον πρώτο μου γάμο, μας είπαν ότι δεν θα κάνουμε παιδιά, μας το απέκλεισαν. Είπα ότι δεν το βάζω κάτω, δεν υπάρχει περίπτωση, δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά και ξεκίνησα έναν πάρα πολύ μεγάλο αγώνα που κράτησε 10 χρόνια και τελικά ήρθε η Αιμιλία στη ζωή μας και τα άλλαξε όλα.

Αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα παιδάκι, αρχίσαμε να ψάχνουμε την διαδικασία και τότε έμεινα έγκυος στην Αιμιλία. Ήταν η τελευταία προσπάθεια εξωσωματικής που κάναμε. Μετά, τα άλλα δύο μου παιδιά ήρθαν φυσιολογικά. Είναι από τα περίεργα που συμβαίνουν στη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.