Η Opel, προσφέροντας ακόμη πιο οικονομικές επιδόσεις στα μοντέλα, παρουσιάζει σήμερα μια νέα γενιά αποδοτικών και κυρίως οικονομικών κινητήρων βενζίνης και ντίζελ, με το φάσμα ισχύος να ξεκινάει από τους 105 ίππους για ντρικύλινδρα μηχανικά σύνολα 1.2-1.5 λίτρων έως και 145 ίππους. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, τα νέα μοντέλα επιτυγχάνουν ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, απο τα 3,6 λίτρα έως τα 4,5 λίτρα για τα μοντέλα  Astra στην πεντάθυρη εκδοχή του όσο και το Sports Tourer.

Επίσης, στο νέο μοντέλο, το δυναμικό πλαίσιο του  έχει εξελιχθεί περαιτέρω ενώ φέρει νέα αμορτισέρ που αυξάνουν την άνεση.

Στο νέο Opel Astra, για το οποίο οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν σε μερικές εβδομάδες, ξεχωρίζουν οι κορυφαίες τεχνολογίες, από τη νέα εμπρός και πίσω κάμερα μέχρι το ψηφιακό ταχύμετρο και την επόμενη γενιά συστημάτων infotainment. Περιλαμβάνει επίσης σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης E-Call. Ασύρματος φορτιστής στην κεντρική κονσόλα για smartphones διατίθεται προαιρετικά.

Το νέο μοντέλο φέρει μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών και συστημάτων υποστήριξης , όπως το ευφυές αντιθαμβωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® matrix ή συστήματα όπως το προσαρμοζόμενο cruise control, την ένδειξη απόστασης από τα προπορευόμενο όχημα, την αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας (traffic sign recognition) και διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist).

Στη συνδεσιμότητα ξεχωρίζουν τα συστήματα Multimedia Radio, Multimedia Navi και Multimedia Navi Pro που είναι συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto. Αυτά ανήκουν στη νεότερη γενιά συστημάτων infotainment – που σημαίνει ότι είναι πιο έξυπνα, πιο γρήγορα και πιο διαισθητικά. Το κορυφαίο της γκάμας Multimedia Navi Pro – όπως και στο Opel Insignia – έχει έγχρωμη οθόνη αφής 8″, ενώ ελέγχεται και μέσω φωνητικής εντολής (voice control).