Την άποψη πως κάθε ψήφος που θα πάει στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και τη Χρυσή Αυγή «δίνει οξυγόνο στον ΣΥΡΙΖΑ» καθώς προκαλεί πρόβλημα στον στόχο της ΝΔ για επίτευξη αυτοδυναμίας εξέφρασε ο Θάνος Πλεύρης. Μιλώντας στην εκπομπή One Direct ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για «ιδεολογική απέχθεια» που προκαλεί η Χ.Α., καθώς και για «ασοβαρότητα στον λόγο του Κ. Βελόπουλου» τονίζοντας: «Πρέπει να σκεφτούν οι ψηφοφόροι ότι στην πραγματικότητα η ψήφος σε αυτά τα κόμματα είναι ψήφος που χαροποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε επίσης για όσα όσα του καταλογίζονται για ακροδεξιά ρητορική. «Είμαι δεξιός» τόνισε ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι ο λόγος του «απέχει από τον αυτόν του κ. Βελόπουλου».

Επίσης παραδέχτηκε πως στο παρελθόν «υπήρξαν και δηλώσεις μου, οι οποίες ήταν λανθασμένες» και ξεκαθάρισε πως αν και παραμένει «οπαδός μιας σκληρής αντιμεταναστευτικής πολιτικής, για δηλώσεις σχετικές με θέματα που έχουν να κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα έχω ανακαλέσει».

«Οι θέσεις μου αυτή τη στιγμή είναι απόλυτα ταυτισμένες με αυτές της ΝΔ, και δεν έχω καμία σχέση με αυτά που λένε οι ΑΝΕΛ ή ο Κυριάκος Βελόπουλος». Ο κ. Πλεύρης στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως «χαρακτηρίζεται για τη μεθοδικότητά του».

Πηγή: onetv.gr