«Παρουσιαστής μερικής απασχόλησης, πωλητής θαυματουργών θεραπειών και εκκολαπτόμενος πολιτικός». Έτσι περιγράφει το πρακτορείο Reuters τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Λίγα πριν από τις εθνικές εκλογές, το ειδησεογραφικό πρακτορείο παρουσιάζει τον κ. Βελόπουλο ως έναν «απρόσμενο υποψήφιο», ενώ αναφέρεται στις δηλώσεις του περί χτισίματος τείχους, με ναρκοπέδιο, για να κρατήσει τους μετανάστες εκτός Ελλάδας, αλλά και για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την επιβολή της θανατικής ποινής για εμπόρους ναρκωτικών και παιδόφιλους.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ελπίζει να επαναλάβει στις εθνικές εκλογές την επιτυχία των ευρωεκλογών, αναφέρει το Reuters.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που «εξαγριώνεται με τους πάντες και τα πάντα, ενώ με τον ίδιο ζήλο διαφημίζει φυτικά συμπληρώματα και κρέμες που υπόσχονται να θεραπεύσουν το καθετί: από ρευματοειδή αρθρίτιδα μέχρι κατάθλιψη, Αλτσχάιμερ και τη φαλάκρα» – αν και οι δύο συντάκτες του άρθρου σημειώνουν σαρκαστικά ότι ο ίδιος ο Βελόπουλος φαίνεται να έχει αραίωση.

Παράλληλα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο τονίζει ότι ο ηγέτης της Ελληνικής Λύσης αναμασά το δημοφιλές παράπονο ότι η Ελλάδα ξεπουλήθηκε από τους πολιτικούς της και ότι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της βύθισαν τη χώρα στην κρίση.

Ο Βελόπουλος, που έχει κατηγορηθεί από τους αντιπάλους του ως φανατικός δεξιός, βρίσκει πρόθυμο κοινό σε μία μικρή μερίδα ψηφοφόρων. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στην «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου από 2,5% έως 3,5% για τις εθνικές εκλογές, κάτι που θα μπορούσε να του δώσει 10 έδρες στη Βουλή, σημειώνει το δημοσίευμα.

«Ο Βελόπουλος συνδυάζει ψευδοεπιστήμη, θεωρίες συνωμοσίας και εθνικισμό»

«Δεν έχω μάθει να ψεύδομαι, όπως οι άλλοι πολιτικοί, γιατί είμαι πρωτίστως επιχειρηματίας» λέει ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, υποστηρίζοντας ότι το επιχειρηματικό του μοντέλο χρησιμοποιεί φυσικές πηγές για να δημιουργήσει δουλειές. Αντίθετα, ο ίδιος κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι δεν έχουν δουλέψει ούτε μία μέρα στη ζωή τους.

«Συνδυάζοντας ψευδοεπιστήμη, θεωρίες συνωμοσίας και εθνικισμό, ο Βελόπουλος εξαπέλυσε ένα αφήγημα – ομοβροντία: Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει χριστιανική, η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να χρεώνει για κάθε ένα από τα μνημεία της που βρίσκονται σε μουσεία σε όλο τον κόσμο και πρέπει να σταματήσει το μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα», αναφέρει το Reuters

«Πρώτα από όλα, θα έφτιαχνα ένα τείχος στον Έβρο, με νάρκες. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει η Ευρώπη. Θα προστατεύσω τα σύνορα για έναν και μόνο λόγο, επειδή κινδυνεύω από την Τουρκία», δηλώνει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο κ. Βελόπουλος και προσθέτει ότι παιδόφιλοι και έμποροι ναρκωτικών θα έπρεπε να καταδικάζονται σε θάνατο. «Αν μπορούσα, θα επανέφερα τη θανατική ποινή. Θα το έθετα σε δημοψήφισμα, αλλά η χαμηλότερη ποινή θα ήταν τα ισόβια», συμπληρώνει.

Το δημοσίευμα καταλήγει σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος διέψευσε ότι το κόμμα του είναι μία πιο ελαφριά εκδοχή της Χρυσής Αυγής, παραθέτοντας τη δήλωσή του ότι «Θα ήμουν περήφανος αν ήμουν υπεύθυνος για το τέλος των Ναζί στην Ελλάδα».