Μια οφειλόμενη απάντηση στην ανακοίνωση της απερχόμενης εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία απειλεί με προσφυγές στη Δικαιοσύνη για δημοσιεύματα, μεταξύ των οποίων και του Βήματος της Κυριακής.

Συγκεκριμένα τονίζεται:

«Αντί να γενικολογεί με αυταρέσκεια στην ανακοίνωση της η κυρία Ξένη Δημητρίου θα ήταν πιο αποτελεσματικό αν απαντούσε στα γεγονότα με γεγονότα. Αν έχει στη διάθεση της έναν άλλον, κρυφό, απολογισμό της θητείας της, διαφορετικό από αυτόν που έχει καταγραφεί δημοσίως από το 2016 μέχρι σήμερα ας τον παρουσιάσει.

Η ημέρα της αποχώρησης της από την υπηρεσία είναι δικαιολογημένα φορτισμένη συναισθηματικά, αλλά η κυρία Δημητρίου υπερασπιζόμενη τον εαυτό της δεν διαμαρτύρεται απλώς.

Μας απειλεί με μηνύσεις μετά την αφυπηρέτηση της. Καλοδεχούμενες, για τον επιπλέον λόγο ότι τότε θα έχουμε ισότητα όπλων.

Στην ανακοίνωση της, όμως, υπάρχει ένα υπονοούμενο: ότι ο δημοσιογραφικός έλεγχος δεν είναι ουδέτερος αλλά προέρχεται «από τη μια από τις πλευρές που εμπλέκονται σε ορισμένη υπόθεση, που δεν ικανοποιείται από την τελική στάση του δικαστικού λειτουργού».

Τι εννοεί; Ας το ξεκαθαρίσει».