Ο ΠΑΟΚ, όποιον θέλει τον κρατάει, ανέφερε με καμάρι και περισσή αυτοπεποίθηση ο Γιώργος Σαββίδης πριν από λίγο καιρό, όταν ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να διατηρήσει στο δυναμικό του τον Φερνάντο Βαρέλα. Λίγες ημέρες μετά, ωστόσο, η φράση φαντάζει αρκετά ουτοπική και ανεδαφική, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να χάσει τον προπονητή που τον οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου. Και αυτό διότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αποφάσισε να πηδήξει από το καράβι και να συνεχίσει την καριέρα του σε αραβική ομάδα!

Οπως έγινε γνωστό, ο Λουτσέσκου αποφάσισε να κάνει χρήση του buy out που υπάρχει στο συμβόλαιό του με τον Δικέφαλο του Βορρά και να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Τούμπας. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε συνάντηση μαζί του και προσπάθησε να τον πείσει να παραμείνει.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση του ΠΑΟΚ, για την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του, ζήτησε ακρόαση από τον Ιβάν Σαββίδη, αφού πρώτα ενημέρωσε τον Μάκη Γκαγκάτση για την πρόταση που έλαβε και την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, ο Λουτσέσκου επανέλαβε ότι η ομάδα που ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει θα κάνει άμεσα χρήση της ρήτρας που υπάρχει στο συμβόλαιό του και η οποία λέγεται πως φτάνει τα 2.000.000. Μάλιστα, είπε στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, πως ο ίδιος έχει ήδη συμφωνήσει με τη νέα του ομάδα και πως έχει πάρει την απόφαση να φύγει από τη Θεσσαλονίκη.

Μετά το τέλος της συζήτησης με τον Σαββίδη, ο Λουτσέσκου ενημέρωσε σχετικά και τους ποδοσφαιριστές για την απόφαση του, ευχαριστώντας τους για τη συνεργασία και εξηγώντας τους την κατάστασή του.

Το σοκ της απόφαση του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν μεγάλο για τους παίκτες του Δικεφάλου που δεν πίστευαν στα αφτιά τους αυτά που άκουγαν. Οι πιο παλιοί προσπάθησαν να του αλλάξουν άποψη λέγοντας του ότι θα ήταν κρίμα να αφήσει μια προσπάθεια που ξεκινάει σε λίγες ημέρες. Ο 50χρονος όμως προπονητής φαίνεται πως είχε πάρει την οριστική απόφαση να αφήσει τον ΠΑΟΚ. Το τι έχει γίνει θα το ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο Λουτσέσκου όταν και θα ανοίξει τα χαρτιά του. Πάντως από το περιβάλλον του λέγετε πως υπήρξε μια δυσαρέσκεια για την μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε στα μεταγραφικά θέματα της ομάδας, καθώς η ομάδα αναχωρεί για την Ολλανδία χωρίς να έχει ολοκληρώσει ούτε το 80% των μεταγραφικών αναζητήσεων της.