Συνέχεια στην (προεκλογική) κόντρα με την Αττική Οδό για την αύξηση των διοδίων δίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία «πάγωσε» την αύξηση μεν, αλλά προκάλεσε την προαναγγελία για προσφυγή στη Δικαιοσύνη εκ μέρους της εταιρίας.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 σημείωσε πως από τη σύμβαση η εταιρεία μπορεί να κάνει μονομερώς αυξήσεις, αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να αγνοεί το δημόσιο και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις που έχει».

«Περιμένουμε όλα τα στοιχεία από την εταιρία. Η εισαγγελική έρευνα γίνεται για το αν τα έσοδα και τα έξοδα είναι τέτοια που να αιτιολογούν τη σύμβαση μέχρι το 2024 ή όχι. Αν δηλαδή έχουν αποσβέσει τα επιδοτημένα κεφάλαια, αν έχει γίνει καταστρατήγηση ή όχι» δήλωσε.

Υποστήριξε ότι η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατατέθηκε για την αναστολή της αύξησης των διοδίων έχει ισχύ για 45 μέρες, οπότε -όπως είπε- είναι στην ευχέρεια της επόμενης κυβέρνησης το αν θα εφαρμόσει το μέτρο, ψηφίζοντάς το.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι «fake news» το ότι το Υπουργείο Μεταφορών είχε συμφωνήσει για τις αυξήσεις.

Επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας ότι πρόκειται για ένα προεκλογικό «παιχνίδι», ο Χρήστος Σπίρζης κάλεσε τη ΝΔ να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση στα διόδια θα έμπαινε σε ισχύ την 1η Ιουλίου, δηλαδή λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές.