Το διαχρονικό πρόβλημα με την εγκληματικότητα και το άσυλο στα ελληνικά πανεπιστήμια, σχολίασε μέσα από την εκπομπή One Line ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης.

«Συμφωνώ 100%» είπε αναφερόμενος στην κατάργηση του ασύλου, ένα θέμα που έχει συζητηθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες και το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει στις πρώτες θέσεις της μετεκλογικής του ατζέντας.

«Υποδηλώνει ότι δεν μπορούμε πια να ανεχθούμε μια κατάσταση, η οποία είναι εντελώς στρεβλή» συμπλήρωσε και εξήγησε «άσυλο σημαίνει η προστασία της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Όλες οι ιδέες, όσο ακραίες και είναι, μπορούν να διακινούνται ελεύθερα στο πανεπιστήμιο και να προστατεύονται συνταγματικά, όμως όχι η βία, σε χώρο, μάλιστα, που από τη φύση του είναι ταγμένος στην ειρηνική συνύπαρξη και στην ειρηνική συζήτηση».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι είναι ένα από τα πρώτα μέτρα που θα λάβει. Όμως δεν αρκεί αυτό» κατέστησε σαφές. Στη συνέχεια διευκρίνισε πως τα πανεπιστήμια πρέπει να έχουν φύλαξη.

«Χρειάζεται να πάρουμε πολλά άλλα μέτρα. Όπως για παράδειγμα αστυνομία πανεπιστημιακή, όχι ένοπλη» τόνισε σε αυτό το πλαίσιο και πρόσθεσε «φύλαξη που θα διασφαλίζει ότι θα τηρείται ο νόμος».

Τέλος, ερωτηθείς για το πώς θα φύγει ο Ρουβίκωνας από τη Φιλοσοφική απάντησε ότι θα του ζητηθεί να αποχωρήσει ειρηνικά και σε περίπτωση άρνησης θα τον συνοδεύσει η αστυνομία.

Πηγή: onetv.gr