Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, το οποίο ανακοινώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend o Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Χριστοδουλάκης εξήγησε πως το ψηφοδέλτιο πρεσβεύει «τη διεύρυνση πολιτικού μας χώρου, την ενότητα και κυρίως την ανανέωση». Ερωτηθείς για τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ στις δημοσκοπήσεις, αφού διευκρίνισε πως στόχος είναι το ένα ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό των ευρωεκλογών, συμπλήρωσε πως «μας προβληματίζουν τα χαμηλά ποσοστά στους νέους», ενώ εξήγησε πως «αναλάβαμε δυσανάλογο πολιτικό κόστος».

Για τη φυγή του Ευάγγελου Βενιζέλου υπογράμμισε ότι δεν ήταν κίνηση αποπομπής από πλευράς Φώφης Γεννηματά, αλλά κίνηση επιλογής του πρώτου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. «Ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε μόνος του να αποχωρήσει» κατέστησε σαφές.

Μιλώντας για τα Ελληνοτουρκικά είπε πως «πρέπει να υπάρξουν σαφείς κυρώσεις κατά της Τουρκίας» και συμπλήρωσε πως είναι μεν ένα μήνυμα η ανακοίνωση πιθανής επιβολής κυρώσεων, όμως η θέση του ΚΙΝΑΛ είναι πως πρέπει να γίνει σαφές ποιες θα είναι αυτές οι κυρώσεις. «Να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα γιατί δεν προστατεύουμε τα δικά μας σύνορα, αλλά τα σύνορα της Ευρώπης» τόνισε. Αναφέρθηκε, δε, και στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, όπου, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, κανείς ποτέ δεν έμαθε τι ειπώθηκε. Μάλιστα, το συνέκρινε και με το έκτακτο ΚΥΣΕΑ της περασμένης Κυριακής, όπου και πάλι δεν ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί για το περιεχόμενό του.

Τέλος, κληθείς να μιλήσει για την επόμενη μέρα των εκλογών και συγκεκριμένα για το αν θα συνεργαστούν με τη ΝΔ τόνισε πως «το ΚΙΝΑΛ δεν θα θέσει υπό αμφισβήτηση την πολιτική σταθερότητα της χώρας».

Πηγή: onetv.gr