Στις αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία με απόρρητο έγγραφο θέτει ζήτημα ασφάλειας των μελών τουρκικών διπλωματικών αντιπροσωπειών στην Ελλάδα αναφέρθηκε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του One Channel, ο διευθυντής της εφημερίδας, Γιώργος Μαντέλας.

Όπως είπε «το γεγονός ότι έρχεται σε αυτή τη συγκυρία είναι αυτό που δημιουργεί τις υπόνοιες για το αν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις από τους Τούρκους και ποιες είναι αυτές», κάνοντας λόγο για σκηνικό κρίσης που επιχειρεί να δημιουργηθεί. Αναφερόμενος στις γεωτρήσεις που έχει εξαγγείλει η Αγκυρα στην Κυπριακή ΑΟΖ, τόνισε πως με αυτό τον τρόπο επιδιώκει είτε να συμμετάσχει στη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων είτε, αν δεν της βγει αυτό, να προχωρήσει σε μια περίεργη λύση του Κυπριακού.

«Η Τουρκία θα το πάει όσο μπορεί. Αυτά είναι μέσα πίεσης της Αγκυρας τα οποία σταδιακά θα εντείνονται» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως αποτρεπτικά σε αυτή την περίπτωση δεν θα λειτουργήσει η Ευρώπη αλλά η Ουάσινγκτον. «Αν οι ΗΠΑ αποφασίσει να πάρει μέτρα, η πολύ εύθραυστη τουρκική οικονομία θα ταρακουνηθεί» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr