Πραγματοποιήθηκε σήμερα (18/6) το μεσημέρι στη Νιόν, η κλήρωση του α’ προκριματικού γύρου του Champions League και διαμορφώθηκαν τα 16 ζευγάρια, που θα αναμετρηθούν στις 9-10 και 16-17 Ιουλίου.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη διοργάνωση στον δρόμο των πρωταθλητών από τον γ’ προκριματικό γύρο (6-7 Αυγούστου και 13/8 η ρεβάνς), αλλά τον ενδιαφέρει ποιες ομάδες θα προκριθούν γιατί υπάρχουν και ορισμένες που είναι πιθανοί αντίπαλοι.

Οι Σέλτικ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Αστάνα που ξεκινούν από τον 1ο προκριματικό γύρο, εφόσον προκριθούν και καταφέρουν να φτάσουν ως τον τρίτο προκριματικό γύρο, θα είναι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ μαζί με τον Άγιαξ (ξεκινάει από τον 3ο προκριματικό όπως ο Δικέφαλος), η Κοπεγχάγη και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ (που μπαίνουν από τον 2ο προκριματικό).

Αν αποκλειστούν τρεις από αυτές τις ομάδες (μεταξύ των Σέλτικ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Αστάνα, Κοπεγχάγη και Ντιναμό Ζάγκρεμπ) ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στους ισχυρούς του 3ου προκριματικού γύρου, αλλά αυτό μοιάζει αρκετά δύσκολο.

Αναλυτικά, τα ζευγάρια του πρώτου προκριματικού γύρου του Champions League έχουν ως εξής (οι ομάδες που ενδιαφέρουν τον ΠΑΟΚ είναι με μαύρα γράμματα):

Αστάνα (Καζακστάν)-Κλουζ (Ρουμανία)

Σέλτικ (Σκωτία)-Σαράγεβο (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Πιάστ Γκλίβιτσε (Πολωνία)

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)

Νόμε Κάλιου (Εσθονία)-Σκεντίγια (Βόρεια Μακεδονία)