Την προστασία των συνδρομητών της από τις ανεπιθύμητες υψηλές χρεώσεις που επιφέρουν πενταψήφιοι αριθμοί SMS από Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ), ενισχύει η εταιρεία Wind.

Συγκεκριμένα, η Wind παρέχει πλέον σε όλους τους συνδρομητές της τη δυνατότητα άμεσης φραγής στη λήψη των χρεώσιμων SMS, μέσω δύο νέων υπηρεσιών της:

* Ενημερωτικό SMS: Την πρώτη φορά που ο πελάτης θα λάβει χρεώσιμο εισερχόμενο μήνυμα από πενταψήφιους αριθμούς τρίτων εταιρειών, η Wind τον προειδοποιεί σχετικά μέσω SMS και τον ενημερώνει για τη δυνατότητα φραγής της χρεώσιμης υπηρεσίας.

* Δυνατότητα άμεσης φραγής από τον πελάτη μέσω SMS: Ο πελάτης μπορεί να πραγματοποιήσει φραγή σε ένα συγκεκριμένο ή σε όλα τα SMS αυξημένης χρέωσης, στέλνοντας αντίστοιχα ένα δωρεάν SMS από το κινητό του. Η φραγή ενεργοποιείται στέλνοντας SMS στον αριθμό 1213 με την λέξη «ΣΤΟΠ» ή «STOP», από κινητό Wind.

Τα χρεώσιμα SMS, διευκρινίζει η Wind, προέρχονται από Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ), οι οποίες παρέχονται από τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες, οι οποίες είναι αδειοδοτημένες από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τη συμμόρφωσή τους με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, καθώς και για την εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία τους.

Κατά κύριο λόγο οι ΥΠΠ αφορούν ψηφοφορίες, διαγωνισμούς, αγορές (downloading) μέσω SMS (π.χ. παιχνίδια, ringtone, video), παιχνίδια από την τηλεόραση με συμμετοχή μέσω τηλεφώνου, υπηρεσίες πληροφόρησης (π.χ. καιρός), αστρολογία, χαρτομαντεία, υπηρεσίες ενηλίκων κ.ά.

Για άρση φραγής ή πρόσβαση και πάλι στους πενταψήφιους αριθμούς SMS, ο πελάτης θα μπορεί να επικοινωνήσει με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Wind στον αριθμό τηλεφώνου 13800.