Υπόνοιες για δολοφονία αφήνουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη (18/6) στη σορό της Δήμητρας Ζήδρα, που εντοπίστηκε στις όχθες του ποταμού Αγγίτη το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε η Αγγελική Νικολούλη και το «Φως στο Τούνελ», η νεκροτομή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αρμόδια υπηρεσία Κομοτηνής από τον ιατροδικαστή Νίκο Κιφνίδη.

Το θύμα έφερε κάταγμα υοειδούς που συνήθως παραπέμπει σε στραγγαλισμό.

Ωστόσο, επειδή δεν εντοπίστηκαν μώλωπες στον λαιμό, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το κάταγμα να προέκυψε μεταθανάτια, πιθανόν από τα σωστικά συνεργεία που προσπαθούσαν να τραβήξουν τη σορό από τα δέντρα της όχθης όπου είχε σκαλώσει.

Σε κάθε περίπτωση το ερώτημα αυτό, εάν το κάταγμα ήταν προθανάτιο ή μεταθανάτιο, θα αποσαφηνιστεί από τις ιστολογικές εξετάσεις.

Ο θάνατος επήλθε από πνευμονικό οίδημα, ενώ η καρδιά του θύματος ήταν διογκωμένη. Το πτώμα βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, σε κατάσταση σαπωνοποίησης λόγω του υγρού περιβάλλοντος.

Νερό στον πνεύμονα δεν εντοπίστηκε ούτε άλλες εκδορές, μώλωπες ή κακώσεις.

Την άτυχη 57χρονη, που είχε εξαφανιστεί ξημερώματα της Πέμπτης 6 Ιουνίου με το νυχτικό της από το χωριό Φωτολίβος, αναζητούσε στο «Τούνελ» ο μεγαλύτερος γιος της. Ο ίδιος συγκίνησε τους τηλεθεατές με τη δραματική του έκκληση για βοήθεια. Την επόμενη μέρα η μητέρα του, εντοπίστηκε νεκρή.