Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε πως ο Λούκα Μπάνκι αποτελεί πλέον παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο έπειτα από έναν χρόνο παρουσίας του σε αυτόν.

Ο μεγαλομέτοχος και ισχυρός άνδρας της «Ένωσης», Μάκης Αγγελόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ με την οποία ευχαρίστησε τον Ιταλό προπονητή για την παρουσία του στην ομάδα.

Ο πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων» ανέφερε πως οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα και πως δεν ήταν κάτι εύκολο για εκείνον. Ακόμη τόνισε πως τον συνδέουν πολλά με τον 53χρονο προπονητή.

Τέλος επισήμανε πως ο Λούκα Μπάνκι είναι ένας φίλος και πως θα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην δήλωση του ο Μάκης Αγγελόπουλος:

«Συναντηθήκαμε σε πολύ καλό κλίμα με τον Κόουτς Λούκα Μπάνκι. Η συνεργασία μας ολοκληρώθηκε. Δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία η εξέλιξη αυτή. Με τον Κόουτς Λούκα Μπάνκι μάς συνέδεσαν πολλά.

Μαζί του η ομάδα μας απέκτησε αρχές. Κατέκτησε ένα τρόπαιο διεθνούς εμβέλειας. Αντιμετώπισε και δύσκολες καταστάσεις για τις οποίες δεν είναι ώρα να μιλήσουμε. Αποχωρεί ένας φίλος μας. Στην ιστορία του συλλόγου μας κατέχει τη δική του ξεχωριστή θέση».