Με την εξέταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή θα ξεκινήσει η έρευνα που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Δημήτρης Δασούλας για τους εισαγγελικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Δασούλας κάλεσε για την επόμενη Παρασκευή τον πρώην επόπτη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς να καταθέσει ενόρκως τα όσα καταγγέλλει στις δύο αναφορές του σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δασούλας θα ολοκληρώσει πρώτα τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τον κ. Αγγελή κι εν συνεχεία, θα ερευνήσει όσα καταγγέλλει στη δική της αναφορά, η κα. Τουλουπάκη σε βάρος του τότε επόπτη των ερευνών της.

Δικαστικές πηγές πάντως θύμιζαν ότι ο Ιωάννης Αγγελής ήταν εκείνος που «αρχειοθέτησε με συνοπτικές διαδικασίες τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει οι κ.κ.Σαμαράς, Αβραμόπουλος και Βενιζέλος».

«Ο κ. Αγγελής καταγγέλλει σήμερα αυτό που ο ίδιος έκανε στο παρελθόν. Αρχειοθέτησε με fast track διαδικασίες τις μηνύσεις των 3 πολιτικών που κατήγγειλαν σκευωρία σε βάρος τους, χωρίς καν να λάβει από τους μηνυτές, έστω τις τυπικές καταθέσεις τους», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Οι ίδιες πηγές συμπλήρωναν ότι στο σκεπτικό των αρχειοθετήσεων των 3 μηνύσεων, ο κ. Αγγελής απορρίπτει ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των μηνυτών ότι «οι εμφανιζόμενοι ως προστατευόμενοι μάρτυρες δεν είχαν τις προϋποθέσεις να υπαχθούν σε καθεστώς προστασίας», ενώ τώρα, μεταξύ των «λαθών και σφαλμάτων ανακριτικής τακτικής» που αποδίδει στην κα. Τουλουπάκη είναι η υπαγωγή του Νίκου Μανιαδάκη σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.