Οπλισμένοι με δύο όπλα έτοιμα προς χρήση ήταν οι δύο δράστες της ληστείας στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το μεσημέρι της Τετάρτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Παράλληλα μετά τις συλλήψεις η αντιτρομοκρατική προχώρησε σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων και όπως ανακοινώθηκε, μέχρι τώρα έχουν βρεθεί:

  • αλεξίσφαιρο γιλέκο,
  • μπουφάν με την ένδειξη « POLICE »,
  • μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,
  • πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM ,
  • 4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (λαπτοπ),
  • πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (φορητές συσκευές αποθήκευσης, ψηφιακών δεδομένων USB , κάρτες μνήμης, σκληροί δίσκοι).

Επίσης, όπως έγινε γνωστό το όχημα που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας είναι ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν σε ιδίου τύπου και χρώματος αυτοκίνητο.

Σύμφωνα πάντα με τις επίσημες ανακοινώσεις κατά τη σύλληψή τους κατασχέθηκαν στην κατοχή τους 2 πιστόλια, έτοιμα προς χρήση – με σφαίρα στη θαλάμη – και δυο «κασετίνες» με χρήματα, προερχόμενα από τη ληστεία.

Προθεσμία να απολογηθούν

Στο μεταξύ προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη 18 Ιουνίου πήραν από τον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης οι τρεις συλληφθέντες. Νωρίτερα η εισαγγελέας πλημμελειοδικών, μελετώντας τη δικογραφία, απήγγειλε εις βάρος τους ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα.

Όπως έγινε γνωστό, ο 35χρονος κι ο 41 ετών συγκατηγορούμενός του διώκονται για ληστεία από κοινού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ η 39χρονη διώκεται για απλή συνέργεια στην κακουργηματική αυτή πράξη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η συλληφθείσα φέρεται να κατόπτευε την περιοχή και να ενημέρωνε τους δυο συγκατηγορούμενούς της, φυσικούς δράστες της ληστείας, για την άφιξη της χρηματαποστολής.

Επιπλέον, κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού, επειδή το όχημα με το οποίο σκόπευαν να διαφύγουν έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, της παράνομης οπλοφορίας και της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς κατά τις κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν τις συλλήψεις.

Μέχρι να απολογηθούν παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.