Το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών άφησε ανοιχτό ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης.

«Είμαστε ανοιχτοί σε ακύρωση και επαναδιαπραγμάτευση από την αρχή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν το ζητήσουν τα Σκόπια» δήλωσε ο κ. Σταμάτης, σημειώνοντας αυτή η πρωτοβουλία πρέπει να ανήκει στη Βόρεια Μακεδονία για να αναλάβει αυτή την ευθύνη της ρήξης και όχι η Ελλάδα, με δεδομένο ότι η Συμφωνία παράγει τετελεσμένα.

«Όποιος φύγει από τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών φέρνει την ευθύνη της διάρρηξής της» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο «News 24/7.

Σε σχέση με την Τουρκία, ο κ. Σταμάτης εκτίμησε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα προχωρήσει σε εχθρική πράξη και, παράλληλα, ζήτησε για την Ελλάδα να ενεργοποιήσει την διπλωματία της σε ανώτατο επίπεδο και τον διεθνή παράγοντα.

Τάχθηκε, επίσης, υπέρ των οικονομικών κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της Άγκυρας, με φόντο τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Τουρκίας και απέδωσε την τουρκική προκλητικότητα στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης που -όπως είπε- θέλει να κερδίσει πάση θυσία ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από