Υπόθεση ριζικών θεσμικών αλλαγών που προϋποθέτει ευρύτατη συζήτηση και πλήρη γνώση χαρακτήρισε τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή One Report.

Η ίδια καταλόγισε στην κυβέρνηση πολιτικό κίνητρο, προσθέτοντας πως ακολουθήθηκε μια αντιεπιστημονική διαδικασία που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε διάφορες εκκρεμότητες, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά σοβαρό να αλλάζει άρδην το ποινικό σύστημα με αυτό τον τρόπο. «Ασχολήθηκαν με το πώς θα χρησιμοποιήσουν τη Δικαιοσύνη επ’ ωφελεία τους και πώς θα την εργαλειοποιήσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη δε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε πως παρά τον πλήρη αποκλεισμό της Πλεύσης Ελευθερίας από μερίδα των ΜΜΕ, υπάρχει ικανοποίηση για το αποτέλεσμα, τονίζοντας δε πως τώρα στόχος είναι οι βουλευτικές εκλογές.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε. Θα κατέβουμε κανονικά στις εκλογές και δεν θα κάνουμε τίποτα έξω από τις αρχές και τις διακηρύξεις μας» πρόσθεσε.

Πηγή: onetv.gr